AquaManiac Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Kufa Panowie, znowu u Ruskich elektrownia atomowa poszla z dymem??? BBC znowu mowilo zeby pic plyn Lugola? Piszcie ludzie szybko zanim chmura do Niemiec dojdzie. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
khmer Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2006 Dzieki @TOmek-reef ale troche dostałem od RS. Cytuj Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzol_kominiarz Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2006 to w końcu ile tego wodnego roztworu Lugola dziennie >????? Cytuj Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Na początku mniej a potem więcej........ Cytuj To,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amphiprion Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Płynu Lugola leje się 2-4 krople na dzień na 100 litrów - najlepiej rozłożyć to na dwa razy rano i wieczorem. Cytuj Kostka 60x60x60, RRR, Kessil, miękkie i lps http://nano-reef.pl/topic/85742-pod-olsztynska-kostka-60x60x60-na-rrr-i-dsb-refugium/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cris6 Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 mam pytanko dziś kupiłem w aptece płyn lugola ale coś mi się skład nie podoba czy to jest to ??? Cytuj https://www.youtube.com/channel/UC5QidZjS_WmL9mQVs4lSC3Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 Musi byc na wodzie zrobiony. Poszukaj w archwium jest sklad podany jaki ma byc dokladnie. Twoj sie nie nadaje do akwarium jest na glicerynie. Na ten na wodzie trzeba miec recepte. I jest robiony na miejscu w aptece. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hase Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 to sie nie nadaje .. musi byc wodny roztwor jodu... w aptece powiedz ze do akwarium potrzebujesz, to ci bez recepty dadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufio Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 Bez recepty też jest do kupienia,ja załatwiłem sobie recepte bo myslałem że bedzie trzeba robić specjalnie a tu niespodzianka dostałem od ręki gotowy plyn,40 g za jedyne 3zł. Cytuj Pozdrawiam Sebastian Burkat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cris6 Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 odwiedziłem dziś weterynarza dostałem receptę zaniosłem do apteki i będę miał płyn zrobiony ale nie za 5 tylko za 30 zł 500g ale za to nigdy mi go nie braknie Cytuj https://www.youtube.com/channel/UC5QidZjS_WmL9mQVs4lSC3Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Jan Rogalski Zgłoś Napisano 24 Marca 2007 Przy podawani plynu Lugola uwazajcie na sinularie, jeżeli ja macie. Ja kiedys przedawkowalem plyn Lugola, xenia byla happy, za to sinularia sie zwinela. Nie wiedzialem co jest na rzeczy, ktos z forum podpowiedzial - 2 tygodnie bez podawania plynu i wszystko wrocilo do normy. Cytuj /Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 24 Marca 2007 Ja płynem lugola (na wodzie) też załatwiłem sunularię, ale nie dlatego że go dodawałem, tylko z innego powodu. Dokładnie jak w temacie. Za dużo go dozowałem. Podawałem co 2 dni po 2 1 kropelki przez 2 tygodnie. No i sinularia oklapła i amen. Reszta ok. Potem doczytałem na forum i zaprzestałem na razie dozować, żeby stężenie spadło, a potem co tydzień po 1 kropelce na moje 100L wody. Powinno wystarczyć. Cytuj 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesio111 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Witam. Odkopie stary temat. Wyczytałem ostatnio gdzieś na forum że ktoś pisał o płynie lugola, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Czy dalej go stosujecie? Jeśli tak to w jakich ilościach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiszi Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Płyn Lugola na wodzie - 1 kropla na 100 l nie licząc sumpa 2x w tygodniu. Sinularia trzyma się znakomicie. A tak przy okazji - czy może ktoś polecić jakieś tańsze zamienniki dla pierwiastków śladowych - stront, potas? Czy ktoś ma już takie doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesio111 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 JODEK POTASU CZ.D.A - 10g za 7zł - na portalu aukcyjnym - wystarczy na parę lat ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 odwiedziłem dziś weterynarza dostałem receptę zaniosłem do apteki i będę miał płyn zrobiony ale nie za 5 tylko za 30 zł 500g ale za to nigdy mi go nie braknie Jaką masz tam podaną trwałość bo wydaje mi się, że kilka tygodni. P Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiszi Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 W każdym razie spróbuję. Dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) apropo dostępności.... Wodny roztwór jodu można dostać za 5 bez recepty.... w jednej z "aptek" internetowych Edytowane 15 Listopada 2016 przez golob1210 (wyświetl historię edycji) Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n3on Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Taki dziś zakupiłem za 6,pisiont ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiszi Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 ten sam mam i dozuję jak pisałam wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 tez to używam 1 kropla co drugi dzień na 140 l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach