Kamila 27G Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Witajcie Po długiej nieobecności zakładam wątek na temat mojego małego akwarium. Już niedługo wstawię zdjęcia z opisem . Tymczasem pozdrawiam. Akwarium 120*50*50 sump 112l Dokladniejszy opis sprzetu nie ma sensu,nie chce sie chwalic. Akwarium ogolnie mam 3lata.Nowy zbiornik 4 miesiace. W akwarium plywa stara zaloga,2blazny,2garbiki,3krewetki + proste koralemiekkie,i jeden twarddie To tak w skrocie. Teraz pracuje nad tym jak wstawic zddjecia z tel.jednoczesnie korzystajac z niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Na fotografie zbiorniczka trzeba bedzie poczekac. Dzis zamowilam nowe swietlowki oraz brakujace czesci potrzebne do uruchomienia sumpa. Byla bym wdzieczna gdyby ktos wyjasnil mi co to jest rewizja ?,jaka role pelni?. Przeszukalam internet (byc moze niedokladnie) jednak nie znalazlam odpowiedzi. U mnie rewizja 25mn splyw 32 powrot 25 sump prawie gotowy,szybki przyciete,jutro wklejanie,a w sobote uruchamianie obiegu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 rewizja to nic innego jak rura, która służy jako zabezpieczenie mieszkania przed zalaniem.... oraz pomaga w ustawieniu poziomu wody w kominie (przynajmniej u mnie). Jak ze zrzutu woda idzie za wolno (regulacja zawór) i poziom wody w kominie rośnie to właśnie jej nadmier do sumpa odprowadza rewizja..... 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Przyznam, że za lenistwo na tym forum powinni bany wstawiać albo przynajmniej zawieszać użytkowników. Wpisz w google - rewizja akwarium morskie i znajdujesz 200 stron !!! Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Jak zapcha ci się rura spływu woda popłynie rewizja. 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 rewizja jest to zabezpieczenie powrotu wody przed ewentualnym zatkaniem głównego powrotu Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) cop 909 dziekuje za wyjasnienie,mniej wiecej wiedzialam na czym to polega.Ja po prostu jak nie jestem pewna czegos,lub nie rozumiem na sto procent to zawsze sie upewniam. Dla pozostalych madralinskich : mam slaby dostep do internetu,wiec nie mam mozliwosci siedziec z nosem w internecie.A tak ogolnie,nie zakladam nowego watku z (glupim pytaniem)tylko pytam w swoim temacie. Ps. Pisze z tel.stad brak znakow. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Kamila 27G (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Nie musisz 200 stron czytać ja ci wytłumaczę, lubię tłumaczyć dziewczynom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Dokladniejszy opis sprzetu nie ma sensu,nie chce sie chwalic. No bardzo ciekawa wypowiedz. Czyli rozumiem że jeśli forumowicz opisuje swoje akwarium to się chwali ? Teraz pracuje nad tym jak wstawic zddjecia z tel.jednoczesnie korzystajac z niego. Na fotografie zbiorniczka trzeba bedzie poczekac. Strasznie długo rozkminiasz wstawianie zdjęć - a to jest na prawdę proste. Byla bym wdzieczna gdyby ktos wyjasnil mi co to jest rewizja ?,jaka role pelni?. Przeszukalam internet (byc moze niedokladnie) jednak nie znalazlam odpowiedzi. Heheheh - niestety nie wierzę. W google wpisując hasła : rewizja akwarium lub nano-reef.pl rewizja - sypie wynikami jak złoto. Przyznam, że za lenistwo na tym forum powinni bany wstawiać albo przynajmniej zawieszać użytkowników. AMEN! Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) skoczek - pojechales po caosci .. Nie da sie ukryc.Oczywiscie wpisywalam hasla,ale zawsze wyskakiwalo mi tematyy, (jaka rura na rewizjae) (jak wyregoowac) itp.Nigdy nie wyskoczyla mi info,jakiej udzielil mi cop Wiec nie czepiaj sie,i przestan szydzic,bo Ja z Ciebie ne robie glupka.NatomiasTy ze mnie TAK Daj mi banana i bedziesz zadowolony..Nie zniize sie do poziomu wymianynierzejmych zdan.POtrzebuje infododatkowego to prosze.A co do zdjjec,wstawie,i oczy wyjda z orbit. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Kamila 27G (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Daj mi banana i bedziesz zadowolony. Takie zeczy, to na innym forum Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 http://nano-reef.pl/topic/43386-rewizja/ http://nano-reef.pl/topic/24517-rewizja-czy-konieczna/ itd itp Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 skoczek.przerobilam to. dzieki za linka. tak jak pisalam,juz wszystko wiem,nie bedzie tematu "zalanna podloga". A teraz relax okocim mocne,i bay bay Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 No napisz jaki sprzęt jaka cyrkulacja jakie oświetlenie etc.To jest własnie ciekawe dla niektórch np. dla mnie. Tu nikt nie pomyśli że się chwalisz bo niby czym? co masz takiego co inni nie mają więc opisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 ......co masz takiego co inni nie mają więc opisz http://nano-reef.pl/topic/62472-odpieniacz Coś mi to przypomina, ciekawe czy innym też..... no ale ok ok. Cisza, relax i JD na lodzie Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) no to rzeczywiscie nie ma się czym chwalic. No życzę Ci aby jak to napisałaś wyszły oczy z orbit. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez dieter25 (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 hahahahah nareszcie dobry temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) http://nano-reef.pl/...2472-odpieniacz ..... no ale ok ok. Ale tak serio myślę że dziewczynom jest ciężej założyć i wnieść baniak o 3setce nie wspomnę. Dlatego jestem przeciwny równouprawnieniom ale życzę powodzenia. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Cisza, relax i JD na lodzie Kręci potrójnego axla To samo. Zdrowie. pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 posmiejcie sie,niech chociaz przez chwie wasze ego podrosnie (padalce) zobaczcie jak baba robi supeer akwarrium hehe zobaczymy kto sie sies smiejeostatni ps,nie podllizujcei sie podlizuchy lasska panska na was nie splynie hee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Wiesz, nie wiem jaka "laska" na mnie spłynie - ale liczę że będzie fajna. A Twój temat przeniosę do offtopu i tam się pośmiejemy a TY jak już pozbierasz sprzęt którym nie chcesz się chwalić - to załóż nowy temat tak jak "laska pańska" przykazała. A czemu to robię - bo dla mnie to "deja vu" i nie chcę mieć z Tobą znowu problemów jak rok temu. Co do kobiet i zbiorników powyżej 300.... znam takie co robiły same i to dużoooo większe baniaki ale robiły to z głową i pokorą. Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamila 27G Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 ale Barany z was,,niewiem co sobie myslicie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Dostałaś pierwsze ostrzeżenie. Moja propozycja: dokończ piwo i już wyluzuj. Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Wiesz, nie wiem jaka "laska" na mnie spłynie - ale liczę że będzie fajna. bo to będzie "laska w płynie" Dlatego spłynie.. ;-) pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Dobrze że nie mydło w kostce Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach