pawulon Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Witam jako, ze przyszedl moment wymiany membrany zastanawiam sie jaka kupic (mam na mysli 75GPD) rozwazam 2 firmy Pentair lub Filmtec. Ale nie wiem ktora lepsza. Cytuj New project 75×60×60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 A nie wolisz tańszej tej od aquafilter ? filmtec jest drogi a woda wychodzi tak sama, użytkuje taka membranę 2-3 lata i jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Jak nie chcesz niepotrzebnie przepłacać to aquafilter. Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 1 Lutego 2014 Używam podobnie taniej membrany i jestem zdania, że jeśli dasz dobre prefiltry i żywicę za membraną, to po co przepłacać? Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawulon Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 Czyli kupic ta aquafilter a'la filmtec ? Cytuj New project 75×60×60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 Mam aquafilter 50 Działa bez zarzutu. przedtem miałem 100 tej samej firmy - działała jednak na " pół gwizdka" - za słabe ciśnienie w sieci, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 Tak 50 gpd wystarczy aquafiltera ja też taki mam, będę zmieniać wkłady lada moment. Po di mam 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach