Carolin Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Witam, na moim rhodactisie zauważyłam coś jakby ślimaka nagoskrzelnego w białym kolorze. Widać, że go podżera, bo koral jest cały pokurczony. Miał już ktoś z takim do czynienia? Najpierw odruchowo chciałam go ściągnąć, ale przylepiony na amen- tylko go trochę postrzępiłam. Jak się go pozbyć??? Jedynie takie zdjecie udało mi się zrobić, już bardziej przybliżyć nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus86 Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Cześć Mi to na ślimaka nie wygląda raczej na Rhodactisa który będzie się dzielił. U mnie kilka dni temu wyglądało podobnie a teraz są dwa. Edytowane 2 Marca 2014 przez markus86 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carolin Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) Na bank pasożyt, rusza się, ale nie idzie odczepić. Poza tym na drugim siedzi centralnie na mordce. Udało mi się zrobić fotkę: Edytowane 3 Marca 2014 przez Carolin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Margo Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Markus86 , chyba ma rację. Ma drugim zdjęciu wygląda to jakby grzybek wyrzucił przez otwór gębowy "wnętrzności". Wynik stresu, odruch obronny...Po czasie wszystko powinno wrócić do normy. Cytuj Akwarium 90x60x55h (komin wewnętrzny) FullOW + sump; ponad 300l wody w obiegu, odpieniacz Deltec Sc1455; 2x Tunze 6045; Obiegowa Tunze Silence 1073.04; Lampa LED Maxspect Razor 16000K; 28,5 kg LR; 20kg LS; 200ml biopelletek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Na bank to sa wyrzucone wnetrznosci a nie slimak. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carolin Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Ale to pełza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryczysko Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Dla mnie też to wygląda, jakby miał się dzielić. U mnie przynajmniej się tak to odbywa. Poczekaj jeszcze za 3 dni i zobaczysz. Ale raczej jest pewne, że się podzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragis95 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 wydaje Ci się, że pełza w końcu ruch wody masz w akwarium Cytuj 128l niedługo otwarcie oficjalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carolin Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Hmmm to w takim razie poczekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Poczekaj troche.. wg mnie poprzednicy maja racje Cytuj http://nano-reef.pl/topic/61320-opolskie-morskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwagier Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 A ktos ma pomysl jak sie pozbyc rhodactisow? Rozrastaja sie stanowczo za szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus86 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 A ktos ma pomysl jak sie pozbyc rhodactisow? Rozrastaja sie stanowczo za szybko. Najlepszy sposób to skalpelem delikatnie ze skały odciąć a następnie targowisko i znajdą nową rafę a ty nowe fundusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carolin Zgłoś Napisano 4 Marca 2014 Skoro tak mówicie... Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach