Krajca Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Prośba właśnie wykonałem test KH i tutaj zagwózdka który kłamie. Może ktoś ma doswiadczenie z tymi firmami. JBL - 9KH Red Sea - 19.6KH Dopiero w poniedziałek bede mógł sprawdzić u kolegi salifertem. Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Akwarium 210L Red Sea Max, Panel 40L, Oświetlenie 6x39W 2x Arcadia Hybrid , 2x Arcadia Deep Blue, Cyrkulacja 2x Jebao WP25 z twin controlerem, Skimmer org od Red Sea w panelu. Balling Aquaforest kompletny z komponentami. Sól Aquaforest Reef Salt Testy wody Red Sea Pro oraz Hanna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 patrzac na wynik to w ciemno mowie ze RS 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Jesteś pewien, że dobrze wykonałeś ten test? Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krajca Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Na 100% wszystko było zgodnie z instrukcją. Od zawsze jak robie testy na KH wychodziły mi takie anomalie. Aż mówie zapytam. Choć robiąc testy KH - JBL miałem w okolicach 7-9 a RS zawsze powyżej 14 Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Edytowane 8 Marca 2014 przez Krajca (wyświetl historię edycji) Akwarium 210L Red Sea Max, Panel 40L, Oświetlenie 6x39W 2x Arcadia Hybrid , 2x Arcadia Deep Blue, Cyrkulacja 2x Jebao WP25 z twin controlerem, Skimmer org od Red Sea w panelu. Balling Aquaforest kompletny z komponentami. Sól Aquaforest Reef Salt Testy wody Red Sea Pro oraz Hanna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) To ja śmiem stwierdzić, że jednak coś źle robisz. Nie spotkałem się jeszcze z taką rozbieżnością. Być może źle odczytujesz wynik. Masz płyn referencyjny do sprawdzania pomiarów? Edytowane 8 Marca 2014 przez CNCRob (wyświetl historię edycji) Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Czemu od razu test kłamie, czasem ktoś nie doczyta ulotki i zamiesza przed dodaniem kolejnego składnika i już wynik skopany. Ile razy powtarzałeś test? Data ważności? (nawet przestarzały nie powinien mieć takiego rozrzutu. Jak nie lejesz ballinga ani nie masz reaktora to nie ma prawa być KH 19 na samej soli. U mnie KH 30-31 jest ale na odcieku z reaktora ale w baniaku KH 8. *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Testy RS chyba odczytuje się odwrotnie. Nie to co zostało, tylko to co zostało zużyte, z tego co pamiętam. http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krajca Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Ok sprawa załatwiona kolega miał też test Red Sea i wytłumaczył w czym problem. Red Sea w opisie testu w załączonej książece pisze aby robić test w 5ml wody z aku. Lecz jeśli sie kupi test kopletny w zestawie a nie wersie refil, jest tam że 10ml Test wykonany poprawnie i wynik identyczny z JBL Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Akwarium 210L Red Sea Max, Panel 40L, Oświetlenie 6x39W 2x Arcadia Hybrid , 2x Arcadia Deep Blue, Cyrkulacja 2x Jebao WP25 z twin controlerem, Skimmer org od Red Sea w panelu. Balling Aquaforest kompletny z komponentami. Sól Aquaforest Reef Salt Testy wody Red Sea Pro oraz Hanna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Marca 2014 Problem został rozwiązany, zatem zamykam temat, zanim znowu dojdzie do przepychanek.... http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach