maxiu9 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Witam, Potrzebuje pomocy w wyborze oswietlenia do swojego aqwa, wymiary to 60x40x30 moze byc uzywane, jak i nowe czekam na jakas pomoc gdyz ne mam pojecia jakie stosuje sie w aqwarystyce morskiej, jaka dlugosc ile luxow czy tam kelwinow jakiej barwy itd, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Hehehhe no to pojechałeś tzw Wejście Smoka gdyz ne mam pojecia jakie stosuje sie w aqwarystyce morskiej, jaka dlugosc ile luxow czy tam kelwinow jakiej barwy ittp Po 1 się przywitaj w odpowiednim miejscu, Po drugie sugeruję dział dla nowicjuszy oraz dział technika np - tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 hmmm takis hojrak ? daremnys szukalem pomocy a nie bohaterstwa na innym forum potrafili normalnie pomoc... daruj sobie, ze niby co obowiazkiem jest na sile witanie sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 No witanie, to może nie , ale pytanie zadałeś takie, na które masz odpowiedz w pewnie setce wątków i w jednym podwieszonym w dziale dla początkujących. No i nikt na sile nie ma obowiązku Ci pomóc. Wydaje mi się, że przydałoby Ci się trochę skromności licząc na pomoc, ale to już ocenią użytkownicy. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 Witam, Potrzebuje pomocy w wyborze oswietlenia do swojego aqwa, wymiary to 60x40x30 moze byc uzywane, jak i nowe czekam na jakas pomoc gdyz ne mam pojecia jakie stosuje sie w aqwarystyce morskiej, jaka dlugosc ile luxow czy tam kelwinow jakiej barwy itd, Odpowiadając na Twoje pytanie : Może być t5 a moze być hqi czy Led. Także kelwiny czy rodzaje świetlówek wybierz jakie chcesz - barwę weź na oko skoro nie piszesz co tam chcesz trzymać to pewnie i tak nie ma znaczenia.. Jak chcesz nowe to bierz nowe , jak używane to używane. Będzie git. Mam nadzieje ze pomogłem, hojraczyć nie chciałem . Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) witam dziekuje za podpowiedz,wybor padl na ,pytanie kolejne czy nadaja sie 2 sztuki czegos takiego ? http://allegro.pl/aquael-lampa-decolight-duo-2x11w-marine-warszawa-i4024109702.html czy nada sie cos takiego i o ilu watach lepsze http://allegro.pl/lampa-hqi-150w-z-ledami-i-wentylatorem-nowosc-i4037557162.html albo moze 70 w ? A trzymac bede jakas krewetke mietusy i narazie tyle. Edytowane 14 Marca 2014 przez maxiu9 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 Ja mietusy trzymam w szafce razem z innymi slodyczami, swiatla nie potrzeba Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 A ktore z nich odda jakas fajne barwe tych miekkich ? Aby szlo popatrzec. Bo to nie na handel a ozdoba pokoju;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 14 Marca 2014 To prowokacja... Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 no nie stety , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2014 Moc oświetlenia jest najczęściej zalecana w okolicach 1W - 1 litr akwarium ale to się dotyczy świetlówek T. W LED jest inny przelicznik. Barwę każdy dobiera sam wg swojego upodobania i tego co ma do wyeksponowania w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2014 ja uzywam tego typu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach