irek1972 Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 Witam. Chciałbym ,zaczerpnąc rady ,testuje od 4 lat jarzyniówki w Lampie T5 ,obecnie w T5 ściemnialnej 6x54W. Obsada głównie miękasy ,zoa grzyby.Jakie by były najlepsze jarzyniówki ,dla takiej obsady ,aby wyciągnąć barwy,rosna mi jak szalone ale coś z kolorem ich nie tak głównie zoa .Może ktoś ma ciekawego pomysła na ułożenie w mojej lampie.Dziękuję z góry i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tka3kp Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 A czy nie chodzi Ci przypadkiem o "jarzeniówki"???? Cytuj ReefMax - Odpieniacz Hydor Slim Skin 135.35, 3x24W T5, Hydor Koralia Nano 900 i 1600, 11 kg LR + 9 kg LS, sól AF RS + Probio S, Pro F, Probio F. Obsada - głównie LPS, kilka miękkich, pustelnik, 2 debeliusy, rozgwiazda piaskowa, kilka Turbo, Synchiropus splendidus, 2x Amphiprion ocellaris, Valenciennea puellaris, Pterapogon kauderni i Chrysiptera parasema. "Wszechświat i ludzka głupota są nieskończone. Co do tego pierwszego nie jestem pewien.” – Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 a jaką masz kombinację tych jerzynówek aktyniki podbijają fluorescencję . Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 "Jarzyniowka" kojarzy mi sie z zupa marchewkowa Irek, tego Ci nikt nie powie. Musisz pozaglowac rurami tak aby uzyskac najbardziej satysfakcjonujacy efekt. Poza tym samo swiatlo cudow Ci nie zrobi. Jesli zoaski sa brazowe to zadne ustawienie nie wyciagnie z nich czerwieni. Zapewnij im odpowiednie parametry wody Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach