majestic Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam, Powoli zabieram się za zwiększanie obsady mojej kostki i zastanawiam się nad odpieniaczem. Wiem, że resun mieści się do kaskady fzn-3 i to był mój początkowy wybór ale zastanawiam się czy nie stworzyć czegoś "swojego"?? Myślę tu o czymś napędzanym jakąś małą przerobioną pompką, opcja z kostką lipową odpada. Jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2014 Wchodzi w grę jedynie odpieniacz który wejdzie do kaskady? Z małych odpieniaczy jedyny, który cokolwiek pieni to Hydor 135, chociaż tu też zdania są podzielone. O co dokładnie chciałbyś zwiększyć obsadę? Bo może lepiej będzie zwiększyć szkło zamiast dokładać odpieniacz do i tak małego akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2014 Wchodzi w grę jedynie odpieniacz który wejdzie do kaskady? Z małych odpieniaczy jedyny, który cokolwiek pieni to Hydor 135, chociaż tu też zdania są podzielone. O co dokładnie chciałbyś zwiększyć obsadę? Bo może lepiej będzie zwiększyć szkło zamiast dokładać odpieniacz do i tak małego akwarium. Z przyczyn czysto lokalowych niedawno zmieniłem szkło ale w tę drugą stronę-> na mniejsze i póki co muszę przy tym pozostać. Moje pytanie dotyczyło bardziej czegoś, co można by zbudować przy założeniu zmieszczenia tego w kaskadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrusLee43 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Widzialem gdzies na forum odpieniacz ze strzykawek by tomico (chyba) jak w googlu wpiszesz strzykawkowy odpieniacz to bodaj pierwszy link jest do tematu Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Ten projekt znam już od dawna...chodzi mi tu bardziej o projekt odpieniacza diy napędzanego małą pompą a nie pompką powietrzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Poszukaj jakiejś mikro pompki i spróbuj przerobić jej wirnik na mesh. Gotowego raczej nic nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obelix Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Zawsze możesz zmodyfikować projekt tomko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom-81 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 A może taki sprzęcik? http://erybka.pl/product-pol-7755-Blau-Scuma-0635.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Pierwsze pytanie jakie się nasuwa: co Ty chcesz odpieniać w tak małym baniaczku ?? Daruj sobie takie ''odpieniacze'', podstawa w tym malutkim litrażu to podmiany wody, odpieniacz jest zbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ethanhunt Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Odpieniacz Blaua, po niewielkim skróceniu wejdzie do kaskady Aquaela (tej największej) i w miarę przyzwoicie działa. Tylko, że ja miałem starszy model tego odpieniacza - nie wiem, czy nie zmieniły się wymiary. Po za tym wszystko co powyżej to święta prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2014 Marcin- wiem że podmiany to podstawa i tego się 3mam Początkowo chciałem opierać się wyłącznie na podmianach, jednak przemyślałem kwestię i odpieniacz wydaje mi się być potrzebny ethanhun- który konkretnie model blau masz na myśli? Możesz podesłać do niego link?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
officer Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 A ja Ci polecę inne rozwiązanie tj wiszące poza akwaTropical Marine Centre VSkim 80 Micro do tego przerobiona na igiełkowy wirnik pompa aquaela circulator najepiej model 1000 i przerobiona zwężka tak jak robi to w swych odpieniaczach użytkownik Erni Cytuj http://nano-reef.pl/topic/68186-50-litrow-wspomnienia-z-wakacji/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 No wasnie chciałem zapytac czy widziałeś to: http://allegro.pl/tropical-marine-centre-vskim-80-micro-odpieniacz-i4235046386.html @officer: wiesz coś więcej o tym odpieniaczu? Używałeś go może? P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
officer Zgłoś Napisano 17 Maja 2014 widziałem go u kolegi ze studiów miał podpięty do starego typu cyrkulatora aquaela 1000, ja też taki chcę u siebie kupić i zrobić na nowym cyrkulatorze aquaela 1000 na wirniku igiełkowym z tłumikiem na wężyk Cytuj http://nano-reef.pl/topic/68186-50-litrow-wspomnienia-z-wakacji/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcza Zgłoś Napisano 17 Maja 2014 ja mam resuna sk 300 i ;pieni w kaskadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 24 Maja 2014 Qrcze ten tropicl mariin ciekawa opcja, ale jednak widok pompy w tak małym akwarium były mało ciekawy... Chyba zostanę jednak przy resunie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Mój Odpieniacz mieści się w fzn 3. Link do niego w stopce Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach