JerzyB Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam Kupiłem okazyjnie nowa pompę na ebay , niestety miałem pecha , bo okazało się , że wirnik jest odklejony od reszty. I tu pytanie , co zrobić? skleić ? jeśli tak , to jakim klejem ? A może lepiej naprawić u producenta. Bardzo proszę o radę . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Skleic latwo nie bedzie. Uwzgledniając przeciążenia i wysokie obroty to niewielka niedokladnosc czy nadmiar kleju bedą powodowaly wibracje. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Z tego co widać to jest po prostu złamana ośka i ktoś to nieudolnie próbował skleić. Nic z tego nie będzie, trzeba nowy wirnik bo klejenie wcześniej czy później puści . Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam Ośka jest cała , tam na końcu jest guma.i to jest odklejone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wydaje mi się żeby RD zakładał wirniki na gumie Przynajmniej w lagunach czegoś takiego nie widziałem, a to te same pompy Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Sebastek (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 jak znajdziesz nowy wirnik do swojej pompy to daj znac tez chetnie kupie wirnik do laguny 9000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) @Sebastek Ośka jest z ceramiki , a ta końcówka to wyraźna guma. Podjąłem , już decyzję , jutro wirnik zostanie wysłany na adres producenta. Jak to się zakończy będę informował. @dirty_pig http://royalexclusiv.net/Spare-Parts/Mini-Red-Dragon-Red-Dragon-1-BK/rotors/Red-Dragon-pumps/complete-rotor-Red-Dragon-8-0m-ceramic-small-motor::214.html Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 widzisz ten czarny stożek w wirniku to czpeiń który został urwany bo jakaś sierota chciała go odkręciś i kręciła w odwrotnym kierunku Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 @akvarius I kupiłem nówkę , ale uszkodzoną . Teraz wiem dlaczego tak tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 @akvarius I kupiłem nówkę , ale uszkodzoną . Teraz wiem dlaczego tak tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 jak coś to podeślij takie bambetle i złoże Ci na ośce z nierdzewki taki wirnik na gotowo,jak coś to priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 @Sebastek Ośka jest z ceramiki , a ta końcówka to wyraźna guma. Podjąłem , już decyzję , jutro wirnik zostanie wysłany na adres producenta. Jak to się zakończy będę informował. @dirty_pig http://royalexclusiv...motor::214.html o kurcze zrobie to taniej na nowej osce z nierdewki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach