felek Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 038 ppm po samej membranie to dużo za dużo . Nawet te 20 to już sporo . Moja daje 001 . Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasek_1 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcia. Zmierzę również wodę przed żywicą i zobaczę wkład. Żywica jest nowa ok. 150l. pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 U mnie też po membranie było kolo 30ppm i bardzo szybko szlag trafił żywice - nawet miesiąca nie wytrzymała. Spróbuj rozebrać membranę i zobacz czy któraś z uszczelek się nie podwinęła, w mojej ten zabieg pomógł bo teraz mam 14ppm . Choć i tak nie ma szału , bo felek ma 001... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasek_1 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 odkręciłem membrane i na pierwszy rzut oka wszystko jest ok. Żywicy w pojemniku miałem na około trzy czwarty pojemności więc dosypałem na maxa. Teraz przepuszcze z 10 l. wody i zmierzę, Miernik jest ok. Sprawdzałem z innym filtrem i tam było 004. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 umnie 004 daje sama osmoza, a 000 z DI, na zaworku nie ograniczaj, a co do ciśnienia, to osmoza prawidłowo pracuje chyba od 2 barów Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasek_1 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 Chciałbym zakończyć temat happy endem Po dodaniu żywicy na maksa oraz wyciągnięciu i ponownym włożeniu membrany pomiar w 3 przypadkach wyniósł 0000 a w jednym 0001.Udało się. Niby takie drobnostki a pomogły. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domelsjz Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 Ciśnienie wody ma ogromne znaczenie. Oryginalnie w kranie mam około 2,2 bara i z ~700-750ppm (Gliwiczanka) oczyszczała do 25-40ppm (w zależności od temperatury wody). Po zamontowaniu pompy która daje 7,5 bara oczyszcza do 5-6ppm i daje ~20l/h. Co do kolejności prefiltrów to ja jestem zwolennikiem ochrony membrany sedymentacyjnym 1mikron. (w liniówkach zawsze węgiel pierwszy a w 10" do środeczka) Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 Czyli to nie żywica była problemem tylko któraś z uszczelek bo bo rozkręceniu i skręceniu się poprawiło a dołożenie żywicy do pełna tylko zbieglo się w czasie z tą operacją! Tak cczy siak siak fajnie,że ci się powiodło! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach