Foo lszklo Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2014 ok to super ze sie kręcą delikatnie ! ja mam właśnie PO4 0,00 Hanka duża a no3 10-25 wiec nie mogę zmniejszy odcieku dwa tyg temu ustawiłem 600l/h i no3 zeszło z 25 do 10 Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Witajcie, czy ktoś miał jakieś dziwne skoki KH po odpaleniu Bio pellets ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregwaw Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Witajcie, czy ktoś miał jakieś dziwne skoki KH po odpaleniu Bio pellets ? U mnie niestety poszło ostro w dół Cytuj Akwarium CUBE 45x45x45 91 l Sump ok 30l Lampa Giessman Teszla Odpieniacz Deltec 1350 Blau 4000 plus NW 1600 Pompa Obiegowa Tunze Automatyczna dolewka Blau Chłodzenie 4 chińskie wiatraki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Bio pellets produkują chyba CO2 i dlatego może spadać KH Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 u mnie pracują od 5 miesięcy i zapomniałem co to po4 i no3 00 na wszystkim , reaktor jest na 2 pompach 1kg palet, próbowałem w różny sposób, musi być regulacja i na pompie obiegowej i na pompie do odcieku ,teraz jest większy problem karmienie korali x10 Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 U mnie wygląda to tak. Za wolno za szybko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Za wolno i wszystkie palety muszą się ruszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Potwierdżam za wolno i wszystkie musza się kręcić Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Sorka za upierdliwość teraz lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 lipa z takim kręceniem Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Potwierdżam za wolno i wszystkie musza się kręcić Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 wszystkie sie musza krecic " w kupie " tak ustaw zeb nie fruwaly w calym filtrze, po prostu ustaw tak zeby krecily sie wszystkie kulki na tyle zeby sie nie skleily po tygodniu i na tyle zeby nie fruwaly po calym filtrze zeby nie bylo wiekszych przerw miedzy kulkami Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Wiem co to za reaktor tam posiadasz i niestety współczuję będziesz miał długa przeprawę żeby na tym to działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) lipa z takim kręceniem Bo ? wszystkie sie musza krecic " w kupie " tak ustaw zeb nie fruwaly w calym filtrze, po prostu ustaw tak zeby krecily sie wszystkie kulki na tyle zeby sie nie skleily po tygodniu i na tyle zeby nie fruwaly po calym filtrze zeby nie bylo wiekszych przerw miedzy kulkami Dzięki tak własnie ustawiłem Wiem co to za reaktor tam posiadasz i niestety współczuję będziesz miał długa przeprawę żeby na tym to działało Tak ? To może podzielisz się przemyśleniami ? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Kwiatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Bio pellets produkują chyba CO2 i dlatego może spadać KH to raczej spada PH Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Problem polega na tym ze wylot pompy recyrkulacyjnej odrobinę będzie przechylony w prawo bądź lewo i z jednej strony palety się kręcą z drugiej nie. Palety potrafią się cofnąć do pompy i kilka innych wad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Problem polega na tym ze wylot pompy recyrkulacyjnej odrobinę będzie przechylony w prawo bądź lewo i z jednej strony palety się kręcą z drugiej nie. Palety potrafią się cofnąć do pompy i kilka innych wad. U mnie tego nie zauważyłem, kręcą się z dwóch stron. U mnie nie ma możliwości cofnięcia bo jest sito. Ja mam taki Jak poradziłeś sobie ze swoimi problemami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Ja w taki sposób ze kupiłem reaktor od Pana K Tryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 to raczej spada PH Tak masz rację . Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amebcia Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 Zalecane KH dla peletów to max 8. Czy ktoś ich używa przy 9-10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 u mnie przez 2 miesiące było 8,5 i działały. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Wczoraj odpaliłem 0.5 l palletek na 500 w obiegu. Nie pierdzieliłem sie w żadną recyrkulację. Na 2.5 l przepływkę jako zasilanie jest NJ 2300 l i miesza kulki niemiłosiernie. Max pojemność palletek jak na tę przepływkę to jakieś 800 ml. Zobaczę jak baniak zareaguje...woda badana co tydzień. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 A czy ktoś z was ma opinie na temat tych polimerów? oal bio-cubes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 Te pelletki dobrze jest dodawac stopniowo do filtra, bo mozna zrobic sobie male kuku, przy 500 litrach na poczatek dalbym nie wiecej jak 400-500 ml tych peletek a pozniej ewentualnie dodal wiecej Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) A jak długo startowały wam pelletki żeby zaczęły zbijać No3? U mnie się kręcą już Ponad 1,5mc i nadal no3 na takim samym poziomie. Pellety AiO oczywiście w ilości 250ml. Po4 jest na poziomie ciągle takim samym jak w stopce i nie używam rowy. Karmię 2razy dziennie po 1 kostce Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Tigr123 (wyświetl historię edycji) Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach