bartekp Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Witam, trzy dni temu kupiłem idolka i od tego czai nic nie zjadł, kupiłem tylko dlatego ze w sklepie widziałem, ze jadł, był silny i przede wszystkim zdrowy:) czy mozna mu jakos pomoc? Kh=7,8 Ca=450 Mg=1400 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Faktycznie tymi parametrami to on się nie naje. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 napisz co mu dajesz do jedzenia a czym karmiono w sklepie???? a parametry to nie te ważniejsze tylko NO3 PO4 te są bardziej istotne. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Bartku, prawdopodobnie, czy to jest ta Twoja perełka http://nano-reef.pl/...ka/#entry667714 200 l dla Idolka to trochę mało, odnieś go do sklepu, albo daj do kogoś do większego baniaka szkoda ryby pozdr ok sorry Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Nie idolką mam w 1000l Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Bartek, jesli chcesz jakiejkolwiek pomocy to nie kaz nam zgadywac wszystkiego. Daj jak najwiecej informacji bo nikt nie jest wrozką swietą zeby wiedziec w jakim akwarium trzymasz rybe. Jak nie wiesz jak to zrobic to masz metryczke >> http://nano-reef.pl/topic/48773-metryczka-nowicjusza/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike.t Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Jak nie będzie jadł ze dwa tygodnie to się dopiero zacznij martwić. Może się obraził ? A gąbeczki dla niego są ? Ma tam co skubać na skale ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa27 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Dokładnie daj mu 2 tygodnie albo odrobacz Capisolem, ja tak zrobię swojemu też, choć mój wszystko je od początku płatki, granulat, algi i mrożonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 moj zaczal jesc po ok tygodniu..daj mu chwile... Ja swojemu kupilem skalke z gabkami -poskrobal ale nie zajadal sie, po ok tygodniu zaczal jesc WSZYSTKO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Moj je wszystko od momentu zakupu, najbardziej zerna ryba ze wszystkich jakie mam. Czym karmisz?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufio Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Nie jest stresowany przez innych mieszkańców?Na jakim poziomie masz No3?Większe wartości są stesujące dla ryb nie tylko dla idola. Piotrze miło słyszeć że Idolek w formie Cytuj Pozdrawiam Sebastian Burkat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Sebastian przetrwal nawet ospe, takze nie sa takie delikatne jak myslalem. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@L Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Jak tam idol ?? Cytuj Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 No niestety nic robi sie coraz chudszy i boje sie ze to jego ostatnie dni:( Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Wciąż nie napisałeś czym i jak karmisz Wysłane z mojego SK17i przy użyciu Tapatalka Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufio Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 zanclusy w pelni zdrowe i nie zestresowane jedzą praktycznie każdy rodzaj pokarmu jaki sie im poda,coś wiem na ten temat...moim zdaniem Twojego ktoś lub coś stresuje. Cytuj Pozdrawiam Sebastian Burkat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2014 Karmie mrozonkami dokładnie tymi samymi ktore jadł w sklepie a czy zmiana parametrów moze wpylnąć na to czy ona je, czy nie? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Oczywiście, że zmiana otoczenia może mieć na to wpływ, a oprócz mrożonek podałbym mu "zieleninę", to jest też bardzo istotny element diety, powieś nori na klipsie w spokojnym miejscu w akwarium, albo podaj coś w stylu sera marin gourmet nori, możesz też sypnąć spiruliny. Pomieszaj wszystkie dostępne mrożonki w jedną zupę, może go zainteresujesz... Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Dziekuje za cenne wskazówki jak coś sie zmieni to na bieżąco was bede informował Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Wlasnie kupilem kilka szczepek zoa -i po 3 dniach nie mam juz nic...Idol sobie nad ranem zezarl..ot taki przypadek;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Idol to nie ryba reef seef, oprócz zoa lubi też wcinac lpsy a jego przysmak to gąbki którymi żywi się w naturze. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 gabki u mnie rosna ,az milo..lpsy tez;) no moj idol zoa "kocha" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa27 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2014 Mojego korale nie interesują żadne , ale za to ukwiały zniszczył a właściwie zeżarł 2 stichodactyla haddoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2014 U mnie zjadł już zoa, gąbki oraz calaustree mam quadricolora jego nie rusza. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warlock Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2014 A drogie koleżanki, drodzy koledzy ile pokarmu dostają wasze idole?? 3-4 kostki na cały baniak żeby nie zabrudzić wody?? żeby parametry były ok?? Idole muszą mieć dużo jedzenia i w miarę różnego w przypadku nie zapewnienia im wystarczającej ilości pokarmu zaczynają skubać korale itp. bezkręgowce tak samo jest z heniochusami czy innymi rybami z rodziny chetoników. Sprawdź poziom azotanów, obserwuj czy jakiś mieszkaniec akwarium nie terroryzuje idola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach