Tigr123 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 W pewnym sklepie jest dostępna hepcio XS zastanawiam się nad kupnem i tym czy ma szanse na przeżycie .. Kupował ktoś może hepcia XS?? Pozdrawiam Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 osobiscie odradzam Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Jak kupiłem mojego miał może 3,5 cm. Nigdy nie było z nim problemu i dobrze się ma do dzisiaj. Wszystkie moje ryby staram się kupować w takim rozmiarze i wszystkie mają się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 osobiscie odradzam Dlaczego "osobiście odradzasz" ? Odradzasz hepatusa czy sklep ? Bo odnośnie hepatusa też mi chodzi po głowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 odnosnie hepatusa Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felipe Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Ale dlaczego odradzasz? W necie piszą, że właśnie małe hepatusy lepiej znoszą aklimatyzację... Cytuj Było: http://nano-reef.pl/...morze-filipowe/ Było: http://nano-reef.pl/topic/89213-felipe-500l/#entry904769 Jest: ReefCube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Ja też kupiłem bardzo małego i to 3 podejscie do tej rybki ale tym razem szczesliwe (do 3 razy sztuka ) Mały sie ma świetnie i pływa juz ponad dwa miesiące i oby jak najdłużej . Dlatego nie ma żadnej reguły moim zdaniem. Dwa poprzednie które mi zdechły były o wiele wieksze i co??? Kupuj jak jest zdrowa ryba to przeżyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Kup śmiało. Miałem i nie było żadnego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cergoth Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Moj kupiony mial 4cm - niebieska kropeczka Teraz plywa pol roku i rosnie jak zadna inna! Rozmiar nie ma chyba znaczenia, wazniejsze jest to aby pamietac ze ta ryba nie tylko lubi ale MUSI dobrze zjesc. Dodatkowo zadnych niepotrzebnych stresow i bedzie dobrze. Cytuj PhospHATE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 No, zobaczymy zaraz złoże zamówienie Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macias Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Ja mojego kupiłem jak wielkością nie przekraczał 2 zł. Teraz ma dobre 14 cm i powoli zaczynam się rozglądać dla niego za nowym domem. Rybka dobrze karmiona rośnie w zastraszającym tempie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Tigr123 -- - Hepatus ??? w 130l ??? chcesz go mieć na podłodze czy udusić jak podrośnie? a z tego co wiem rośnie szybko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insider Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 pisze ze chce kupic XS one sa dosc male 2-3 cm wiec chwilke moze u niego poplywac nic sie nie stanie ... Cytuj 400l,BM 250,2x250HQI+4x54w t5,3x6095, dsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Tigr123 -- - Hepatus ??? w 130l ??? chcesz go mieć na podłodze czy udusić jak podrośnie? a z tego co wiem rośnie szybko... Jak ja lubię takie komentarze Gdzie wyczytałeś ze mam 130l? Co się martwisz, podrośnie to dostanie nowy dom, proste. Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 przepraszam ... masz rację ... niedoczytałem - 180l wg Twojego opisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Nom według opisu. Jak są jakieś wątpliwości to zapraszam na oględziny kto był to widział ile jest. Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Sam kupowalem swojego wielkosci monety. Przeszedl wiele. Przez dwa lata mialem rozne akcje w zbiorniku. Wielki sentyment. Przeszedl na wiekszy dom, rosnie I ma sie dobrze. Teraz bede wkladal kilka pokolcy I rowniez zamowilem "dzidziusie". Widac jak rosna I zmieniaja swoje zachowania. Duza ryba to juz ryba z "charakterem", mala wychowuje sie od poczatku w naszym zbiorniku. Moim zdaniem- piekna sprawa. Ps.zmien opis I przynajmniej pozbedziesz sie OT w swoim temacie... Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo* Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 Bierz takiego malucha bez obaw, sam takiego mam od roku i nigdy z nim nie było problemu. Małe się lepiej aklimatyzują no i cena rewelacyjna, jeżeli o tym samym sklepie myślimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastiann2 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2014 A ja kupiłem dużego niestety odszedł przy silnej ospie. Potem po paru miesiącach kupiłem następnego odszedł po tygodniu. I jak to mówią do trzech razy sztuka kupiłem hepatusa wielkości paznokcia ok. 1.5 cm. Jest ze mną już prawie dwa lata i ma ok. 12-14 cm Więc w moim przypadku polecam jak najmniejszego i jaka radocha później jak rośnie jak na drożdżach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach