Skocz do zawartości
luft

Zdjęcie Twojego baniaka podczas "wakacji"

Rekomendowane odpowiedzi

Co roku wraca temat w luźnych rozmowach jak i na forum "a, że no, wiesz, wakacje... po wakacjach to coś bardziej przy akwarium...". Jest to oczywiście zrozumiałe. Jednak w lwiej mierze czytający te słowa ma swój morski zbiornik, utrzymuje go cały rok i czegoś tutaj szuka m.in inspiracji, nowinek, ciekawostek.

Jako, że sam szukam inspiracji by w końcu zebrać się i pokazać foto całości baniaka toteż mam propozycję dla Was. Zachęcam do pokazywania tutaj aktualnych zdjęć swoich baniaków, by udowodnić, że w tej porze, gdy na zewnątrz tropiki nie olewamy swoich zwierzaków i nie czekamy do września z wyczyszczeniem szyb i uzupełnieniem obsady. A jeśli jest trochę inaczej, to wiedzcie, że nie jesteście sami. Nie bez kozery mawia się, że zdjęcia lwia część hobbystów wystawia z bardzo krótkiego okresu życia akwarium, czyli wtedy, gdy jest ono specjalnie pucowane by "wstydu nie było" :) Dlatego prędzej śmiejemy się z bezobciachowych Brytyjczyków, którzy nie boją się pokazać tego co faktycznie dzieje się w ich baniaku. My sami w Polsce statystycznie o niebo lepiej mamy w baniakach, ale za to statystycznie o wiele bardziej się spinamy i chcemy, żeby zapamiętano "nas" jak najlepiej. Co o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji i oczywiście czekam na Wasze zdjęcia.

pozdrawiam

luft

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka godzin temu wróciłem z prawie 2 tygodniowej wyprawy motocyklowej... pomimo zapewnień laika który opiekował się akwarium, że wszytko jest ok miałem pewne obawy co do stanu akwarium... niby wszystko ok, szyby trochę zarośnięte, ale po sprawdzeniu wszystkiego okazało się, że kubek odpieniacza przelewa. Zwierzaki wyglądają, że jest ok. Szybkie czyszczenie kubka, zbiera się woda na jutrzejszą podmiankę więc chyba sytuacja wygląda na opanowaną :) jutro zrobię testy bo dzisiaj już nie mam siły...

a tak swoją drogą w miejscu gdzie byłem / północna Chorwacja / było setki ślimaków, kusiło aby zapakować i zabrać ze sobą w drodze powrotnej, ale jednak odpuściłem. Może następnym razem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to pyk ! wczora z wieczora, a moze wieczor wczesniej -_-

post-8731-1403047181,37_thumb.jpg

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

a drugie takie

post-8731-1403047588,28_thumb.jpg

post-8731-1403047555,64_thumb.jpg

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Moja aktualizacja wątku wypada jakoś pod koniec lipca więc nie mogę się obijać:)hehe

Faktycznie - jest to dosyć częste zjawisko wśród nas - "po wakacjach zadbam bardziej"

Co prawda nie rozumiem tego podejścia ale szczerze kibicuję, żeby pokazywać fotki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luft ale jako założyciel powinieneś pierwszy dać foto...

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20140618_171143_zpsdd23ae73.jpg

Szału ni ma. Od jakiegoś czasu obiecuję sobie, że w końcu zrobię porządek z tym gruzowiskiem, oddam cześć korali i poukładam wszystko bardziej "przestrzennie". I tak se obiecuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladna wakacyjna banieczka

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kiedy sie zaczynaja wakacje dla akwarystow? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.