nin2 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Czy wie ktoś gdzie znaleźć instrukcję obsługi hanna HI 96713 w języku polskim, lub ewentualnie mógłby opisać w jaki sposób używać tego miernika. Edytowane 8 Lipca 2014 przez nin2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 www.hanna-polska.pl poproś o polską instrukcję myslę że pomogą. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 Sądzę że zasada działania jest taka sama jak HI 719 i możesz zrobić test w ten sam sposób. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 Instrukcji nie mam opisać w jaki sposób robię pomiar mogę> Włączasz maszynę - do fiolki po przepłukaniu ro nabierasz wody ze zbiornika do kreski.Następnie zamykasz fiolkę i dokładnie wycierasz wkładasz do urządzenia i naciskasz zero. Po chwili wyświetlacz pokazuje zero, wyjmujesz fiolkę otwierasz i wsypujesz zawartość saszetki- zamykasz. Po dokładnym rozmieszaniu ( u mnie trwa to ok dwie minuty) jeszcze raz wycierasz fiolkę i wkładasz do urządzenia w celu uzyskania pomiaru naciskasz przycisk READ i trzymasz go do czasu aż zegar zacznie odliczać czas , następnie puszczasz przycisk. po trzech minutach masz wynik na wyświetlaczu. - w celu upewnienia się iż wynik jest prawdziwy wykonaj jeszcze jeden test . Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiTus Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 Ja drugi raz nie przecieram (nie dotykam części szklanej). I mieszam zawsze 2 minuty. Nieraz jak zostaną jakieś drobinki ciemne to od razu wiadomo że saszetka miała trefny proszek ;-) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Pozdrawiam, Piotrek 120x70x50 3-side view, T5, 2x6100 + 2x6550, BK 250, Profilux, DaStaCo, AF, AiO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nin2 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Tylko zastanawia mnie fakt - do czego służy druga fiolka, którą otrzymałem w komplecie, oraz czy miernik jest zkalibrowany (zciągnąłem go z USA i posiada jakąś zieloną kartkę w komplecie z datą i nr seryjnym) Edytowane 9 Lipca 2014 przez nin2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach