bleq Zgłoś Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Witam Pierwszy raz mam taki problem z ukwiałem … Jest to ktoryśtam juz nasty z podzialu jakie mialem regularnie kiedyś … Nigdy z nimi nie bylo problemu , pompowaly sie maxymalnie do 30 cm …. Do tego nawet ich nie dokarmialem A ta ostatnia sierotka jakas dziwna Najpierw lazil kilka tygodni zeby sobie miejsce znalezc , wtedy zrozumiale, mogl byc wypompowany teraz juz siedzi od 2 tyg w jednym miejscu Stope i ogolnie caly "talerz" ma napompowane i to dosc mocno Przyjmuje pokarm i wcina w kilkanascie sekund wiec jest " żwawy" Niestety czulki… jak wlosy u bolka … średnica 3 mm, dlugosc 2 cm ….. Zazwyczaj byly napompowane do maximum ..z 2 cm grubosci i z 7 dlugosci plus kula na koncu... Ktos mial podobnie ?? Paramtetry w normie, poki co nw akwa tylko blazny z ryb Edytowane 25 Lipca 2014 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2014 zmora ostatnich dni - temperatura :/ 28 st. w akwa i ukwiały się kurczą Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 25 Lipca 2014 Pierwsze jakie masz światło ? Dalej HQI ? Mi tak sie robił przy Ledach i jak miałem wysokie Po4 Teraz juz normalnie sie pompuje Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) W sumie to zapomnialem o tym ze u mnie prawie 30 :/ Nie przejmuje sie tym zabardzo bo juz nie ma co zdechnąć… kiedys padly mi wszystkie euphylie Jednakże wczesniej w takiej temperaturze jedynym objawem bylo dzielenie sie na potęge ... A z oswietleniem ….. kurde faktycznie zacząl swirowac odkad go przenioslem do malego akwa gdzie mam maxspecta.. czyli ledy 100% PO4 nie sprawdzalem ale nie mialo z czego sie zrobic bo start na ceramice byl…. kurde to troche lipa jesli tak reaguje na ledy….. Edytowane 25 Lipca 2014 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2014 u mnie macrodactyla reaguje pozytywnie na podwyższoną temperaturę ale to troszkę inny ukwiał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 27 Lipca 2014 U mnie Quadri aż się wyciąga do światła a też mam ledy (Mazarrę) więc nie sądzę aby to było przez ledy. Stawiam raczej na znaczny skok jakiegoś parametru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Odkąd zacząłem intensywnie karmić- tak z czystej ciekawości co się stanie,od około 2 tygodni są te same objawy, noga trzy razy grubsza a polipki trzy razy krótsze.Taki objaw przy czerwonym,przy żółtym odwrotnie-macki prawie z akwa wystają. Temperatura 29 Edytowane 27 Lipca 2014 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2014 nie wydaje mi się żeby winne były ledy. Jade na ledach i ukwiały mam piękne foto w galerii jak co . obstawiam skok któregoś z parametrów tak jak już koledzy pisali wyżej. Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 Hej, ja u siebie przyklejałem ostatnio taką DIY półkę ze skały na tylną szybę akwarium na silikon i super glue, na drugi dzień mój ukwiał postanowił pospacerować i tak już łazi 3 dni. Po odpieniaczu zauważyłem że ten silikon cos musiał oddać do wody i to mu nie przypasiło. Jak u Ciebie pienidło? działa normalnie? moje wywaliło ze 2 kubki wody w godzine po ten operacji. Pewnie jak piszą wyżej skok jakiegoś parametru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 mam ledy temperatura 29.c a quadi końcówki ma jak napompowane kondomki Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecki Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 U mnie tez led, i piękne smoczki, sprawdź po4 i no3, wsumie podaj wszystkie parametry będzie łatwiej coś wywnoskowac Sorki za jakość, fotka z tabletu Cytuj 275 l,Sump 80l, 2x Ecotech RADION xr30w,Bubble King Mini 200, Reef Octopus MF-70 na ROWA, Skimz + AllInOne BioPellets, Vortech MP-10 x2, JEBAO DC6000 obieg, Grotech TEC III NG FM Balling Light, 25kg LR, 18kg LS i pare zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem co mają ledy do pompowania się. Pompuję się po każdym oświetleniem ale nie tu tkwi zagadka. Na zdjęciu bleq jest w kiepskiej formie. Mnie się czasem pompują a czasem nie, teraz się nie pompują ale mają długie macki,są wielkie i fajnie to wygląda z pozycji kanapowej. U mnie jak się pompowały to były mniejsze i ledwo było je widać a błazny nie miały za bardzo gdzie w nim pływać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) W kiepskiej formie to on jest od kilku dni…:/ Skurczony zamkniety do minimum Nie mam zielonego pojecia co mu jest Wode sprawdzilem - jest 000 Mam spory problem z cyjano ale akwa postawione na ceramice wiec mozliwe ze przez dluzsze dojzewanie tak bedzie Moze ma za malo mikroelementow w wodzie??? moze malo pokarmu w wodzie ??? Nigdy tak fatalnie nie wygladal Nawet po podziale sie pompowaly od razu Przerobilem juz wszystkie formy , dluuuuugie czulki i kondomki W nocy prawie niegdy sie nie zamykaly blazny mialy w nich raj !!! po przeprowadzce do mniejszego akwa na ceramice i LED … jest jak jest Dzis zrobie wszystkie testy wieczorem to podam wyniki pzdr Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak nie wiesz co jest nie tak to najlepsza będzie większa podmiana wody. Ja swojego nie karmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach