jarlor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam, na obudowie-plastikowym pudełku odpieniacza Tunze 9002 jest zaznaczony (w postaci nadrukowanej fali) sugerowany poziom wody-sugerowana głębokość zanurzenia. W jakiej odległości od górnej krawędzi pudełka z pokrywką jest środek tej nadrukowanej fali? Mam ten odpieniacz ale nadruku już nie ma, a chciałem wiedzieć w którym miejscu był. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 2 cm, ale mozez odpieniacz dac wyzej i odkrecic bardziej zaworek z powietrzem. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelkielce Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 grześ dobrze prawi coś około 2 cm ewentualnie możesz go zmodyfikować by lepiej pienił sposoby znajdziesz na youtubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarlor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Jest jeszcze problem z drobnymi pęcherzykami powietrza (dość sporo)-jakby spod dołu. Na razie pieni (nawet fajnie) niecały tydzień. Nie wiem czy to samo przejdzie, czy coś trzeba dokładać (np. gąbkę pod odpieniacz). pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelkielce Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 jak zasłonisz dół to przeleje górą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2014 Dotrze się, u mnie trwało to 3 tyg. Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarlor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach