Tom_Killer Report post Posted November 27, 2014 (edited) dwa wiadra po soli 25kg mogę w piątek Ci dać - ale wiadra musisz mieć swoje Edited November 27, 2014 by Tom_Killer (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek-Ciechocinek Report post Posted November 30, 2014 Ja tygodniowo podmieniam 120 litrów masz ochotę zapraszam z beczka na czwarte piętro Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Wężyk Report post Posted November 30, 2014 Witam również. Kroki w kierunku solniczki zrobione, sprzęt zakupiony teraz ćwiczę cierpliwość zbieram dalej wiedzę i kasę na potrzebną resztę. Pozdrawiam 15km od Torunia Quote Share this post Link to post Share on other sites
peterbart1976 Report post Posted November 30, 2014 Czy Inowrocław to też okolice Torunia ? Jeżeli tak to jestem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
patunho Report post Posted November 30, 2014 Piotr jedno Ci powiem po swoim przypadku... Nie wiem na jakiej skale chcesz wystartować ale niech to nie będzie sucha skala... Mity o braku plag mnie skusily a dziś żałuję bo po prawie roku akwarium nie może zaskoczyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Wężyk Report post Posted November 30, 2014 Piotr jedno Ci powiem po swoim przypadku... Nie wiem na jakiej skale chcesz wystartować ale niech to nie będzie sucha skala... Mity o braku plag mnie skusily a dziś żałuję bo po prawie roku akwarium nie może zaskoczyć. Cześć dzięki za radę powiem szczerze ze myślałem pół na pół. Quote Share this post Link to post Share on other sites
reef87 Report post Posted November 30, 2014 Tez zamierzam do żywej z nano reef dokupić trochę suchej i tak wystartować Quote Share this post Link to post Share on other sites
patunho Report post Posted December 1, 2014 Wiec pozostaje mi życzyć powodzenia a dla tych co chcą się jeszcze zastanowić polecam mój wątek w plagi Quote Share this post Link to post Share on other sites
KrzysJ Report post Posted December 1, 2014 Ja mam swoje akwarium postawione na 100% suchej skale i bez problemu można było wystartować akwa - trzeba wlać "zaczyn" z innego akwarium na start. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jack Sparrow Report post Posted December 1, 2014 Zakladajac większe akwarium dolozylam prawie 9 kg suchej, tak samo zalazla okrresowo niechcianymi glonami ( na szczęście juz ich nie ma ) a teraz zaczyna porastac glonem wapiennym. Wiec mysle ze opcja 50/50 jeśli chodzi o skale jest ok. I Zgodze sie z KrzysiemJ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
patunho Report post Posted December 3, 2014 Być może trafiłem na syf a Wy na dobry produkt Ja wiem , że w nowym baniaku u mnie nie znajdę już miejsca na sucha skałę chyba , że ceramikę ale to inna bajka . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lchu Report post Posted December 4, 2014 Witam, Pszczółki - 1 godzina autostradą. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
reef87 Report post Posted December 4, 2014 Ponawiam pytanie o wodę akwarium gotowe do zalania w następnym tygodniu w weekend, potrzebuje ok. 80 litrów z Torunia najlepiej:-D Quote Share this post Link to post Share on other sites
remkowski Report post Posted December 4, 2014 Pod koniec przyszłego tygodnia (pewnie czwartek) będę robił podmianę przed wyjazdem na narty. Zapraszam Quote Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Share this post Link to post Share on other sites
Jack Sparrow Report post Posted December 9, 2014 Panowie i Panie czy ktoś z Torunia w najbliższym czasie wybiera sie moze do sklepu z mirszczyzna lub planuje zamawiać cos żywego z ktoregos ze sklepów? Chętnie sie przylacze bo potrzebuje ślimaki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arturo Report post Posted December 9, 2014 Ponawiam pytanie o wodę akwarium gotowe do zalania w następnym tygodniu w weekend, potrzebuje ok. 80 litrów z Torunia najlepiej:-D z całym szacunkiem,ale przygotowanie wody a potem zasolenie jej to wielki rytuał.Aż się serce raduje jak człowiek poczuje ten zapach świeżutkiej woduni nie twierdze jednak że woda z odzysku jest zła ale raczej stracisz normalne dojrzewanie,które na samym właśnie początku wiele ci pokarze i nauczy.przemyśl to bo nie jest to aż takie straszne.wiesz że akwarium może zacząć dojrzewać po kilku miesiącach??? i zawsze wtedy kiedy tylko tego zechcesz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafael31 Report post Posted January 9, 2015 (edited) Melduje się "świeżak" z Bydgoszczy Edited January 9, 2015 by Rafael31 (see edit history) Quote Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Share this post Link to post Share on other sites
Bartłomiej Report post Posted January 9, 2015 Jeśli Toruń to ta wioska pod Bydgoszcza to można powiedzieć, że jestem z okolic Jak Toruń to wioska pod Bydgoszczą to Brzydgoszcz to wioska pod Nakłem n Not. Pozdrawiam i również się melduję Quote KOSTKA 68x68x60 2 x Jebao RW-8 obieg Jebao DCT- 6000 Whiteskim 150 Giesemann infiniti 150W + 4x 24W skała 20 kg sump 60x40x40 - 3 komory suchy piasek - 10 kg kore 5th odpalone AD. 10.04.2015r. Share this post Link to post Share on other sites
erwisnia Report post Posted January 9, 2015 Bydgoszczanin wita wszystkich forumowiczów:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
yanik Report post Posted January 27, 2015 Startujący, z Bydgoszczy wita ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarkens Report post Posted January 29, 2015 Jakby ktos nie widzial to zionlmalom podrzuce linka http://nano-reef.pl/topic/71980-s-sprzedam-ukwial-konski-kujawsko-pomorskiegizynek/ 5 lutego moge podrzucic do Torunia Quote Akwa: 150l Opti + sump 92l + 13kg suchej skały Cyrkulacja: koralia evo 2800 + Tunze 6015.Obieg: AM EcoRunner 2700. Odpieniacz: Turboflotor 1000 na pompie NJ 2300 igła Oświetlenie: 6x24W T5: 4 niebieskie + 2 białe Share this post Link to post Share on other sites
Maciek Torun Report post Posted February 3, 2015 Toruń Quote Share this post Link to post Share on other sites
arnik86 Report post Posted February 9, 2015 Witam, Witam Paweł okolice Mogilna Pozdrawiam Quote 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Share this post Link to post Share on other sites
nin2 Report post Posted February 21, 2015 Witam również! byłbym za tym aby wstawiać jednocześnie aktualne zdjęcia swoich zbiorników... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek-Ciechocinek Report post Posted February 21, 2015 Może jakiś zlot ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites