Witek86 Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Witam!!!! Mam problem ktory zauwazylem po karmieniu rybek. Najbardziej zarazony jest blue tank, jest caly w kropkach jakby z powietrza.... pojedyncze kropki da sie zauwazyc na jeszcze 3 innych rybkach. Wszystkie parametry w normie. Co moge zrobic?? Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Września 2014 Mozesz poczytać o Cryptocaryon irritans np tu: http://nano-reef.pl/topic/40223-ospa-by-reefkeeping/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 3 Września 2014 Jeśli masz możliwość przenieś zarażone ryby do zbiornika kwarantannowego i tam próbuj leczyć. U mnie ospa wybiła 100% obsady rybnej w baniaku. Niestety byłem wtedy na wczasach...ehh. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luqas Zgłoś Napisano 3 Września 2014 Możesz spróbować z lampą ozonową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 3 Września 2014 Nie ma lampy ozonowej. Jest albo lampa UV albo generator ozonu Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luqas Zgłoś Napisano 3 Września 2014 Oczywiście, masz rację. Myślałem o jednym i o drugim, wyszła hybryda słowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witek86 Zgłoś Napisano 3 Września 2014 Niestety nie posiadam zadnego baniaka do kwarantanny. Bede probowal z lampa UV.... sa jakies dostene lekarstwa w sklepach?? Ktore sa skuteczne?? Dzieki Lampa Vecton 400 UV 15w. Teraz kolejne pytanie....jak naswietlac?? Ile czasu dziennie?? Czy nonstop czy robic jakies przerwy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 3 Września 2014 lampa ma działac non stop do ustapienia objawów + tydzień dłużej Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witek86 Zgłoś Napisano 3 Września 2014 DzIeki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach