Iga Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Mam problem z moim Naso. Rybcia ma wybałuszone oczka pokryte mlecznym okularem. Stało sie to w przeciagu trzech dni. Parametry Ok, nic nie zmieniane w zbiorniku.reszta obsady bez problemu. Fotki nie jestem w stanie zrobić ryba siedzi w skałach, od trzech dni nie przyjmuje pokarmu. Raczej nie widzi lub bardzo słabo obija sie o skały przez to praktycznie nie wychodzi ze swojej kryjówki. Jak co jestem w stanie ja odłapać. Z góry dziękuje za pomoc, fajna, spora rybcia szkoda ją stracić. Cytuj 550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Miałem to samo z dsiparami jak kupiłem w reefshopie. Ryby właśnie w takim stanie do mnie przyjechały. Oczy im wypadły a ryby zdechły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iga Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Ryba nie jest nowym nabytkiem nam ja od ponad pół roku. Cytuj 550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Września 2014 http://www.advancedaquarist.com/2010/3/fish#section-6 sporo o chorobach oczu u ryb Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 1 Października 2014 i jak tam twoje naso ? moje też ma jakiś problem oczy wybałuszone i zamglone. mam nadzieje , że samo przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 1 Października 2014 u mnie był podobny problem z błazenkiem, ale na szczęście samo przeszło. Oko wróciło do normy po kilkunastu dniach, a wyglądało bardzo kiepsko. Może to było uszkodzenie mechaniczne. Nie ma tego złego, bo po tym jak oko wyzdrowiało, to rybcia w końcu dostrzegła ukwiał i w nim zamieszkała a trwało to prawie 11 miesięcy... Nadmienię, że zachowanie i przyjmowanie pokarmu było normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iga Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Oczy wyglądają prawie normalnie, niestety rybcia raczej nie widzi. Nie przyjmuje pokarmu, obija się o szkło, nie ucieka przed ręką, można spokojnie wyjąć ją z wody. W jednym oczku widoczne czerwone naczynka krwionośnie. Jutro postaram się wstawić fotki. Cytuj 550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach