Tweety8888 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Witam. Pytanko mam. Jeśli do oświetlenia dodam 8w UV swietloweczke to coś pomoże na kolorki koralów? Czy może jednak zaszkodzi? Cytuj Juwel 200 l. 4 x t5-24w Skimer. Bubble-magus C3.5 Cyrkulacja maxi jet 1200 Start 01.10.10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Przede wszystkim powinienes powalczyc o kolory bez UV. Swiatlo UV to taka wisienka na torcie ktora podbije efekt fluorescencji u niektorych korali. Efekt fluo na brazowych koralach to tak jak nakladanie lakieru na zardzewiala blache samochodu. Poza tym swiatlo UV dziala podkresla tylko niektore kolory a jego efekt najlepiej widac wieczorem. Tą świetlowke UV to masz skąd? Czy ona jest do celow akwarystycznych? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tweety8888 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Świetlówki UV jeszcze nie mam. Tak po prostu pytam bo w garażu znalazłem 2x w balast. I pomyślałem że mógł bym go wykorzystać. W takim razie kupie niebieskie, o ile dostane 8w. Cytuj Juwel 200 l. 4 x t5-24w Skimer. Bubble-magus C3.5 Cyrkulacja maxi jet 1200 Start 01.10.10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach