Roni2014 Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Za pomoc z gory dziekuje :thumbup: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Na pierwszym zdjęciu po lewej Acropora, a po prawej Montipora. Potem znowu ładna fioletowa Acropora, która od dołu traci tkanke, a później seriatopora caliendrium zielona z glutami ma tipie. A na koniec, ten który ma szansę przeżyć, to parazoanthus. Tak przy okazji. Jakie masz poziomy no3 i po4? Wysłane z Tapatalk Edytowane 5 Października 2014 przez SzymonH (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 tylko to nie paraoanthus tlko aiptasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgaZ Zgłoś Napisano 6 Października 2014 jeśli nie pozbędziesz się glonów i cyjanobakterii (coś zauważyłam ) to za długo tych koralowców nie będziesz miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos75 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 tylko to nie paraoanthus tlko aiptasie a przy jej nodze kolejna mała aiptasia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam160 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 Moim zdaniem ostatnie zdj to parazoanthus, aiptasia ma bardziej ostro zakończone ramiona. Dla pewności zrób zdj gęby i opisz kolor jaki jest na żywo bo nie wiem czy zdj dobrze go oddaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 Na pierwszym zdjęciu po lewej Acropora, a po prawej Montipora. Potem znowu ładna fioletowa Acropora, która od dołu traci tkanke, a później seriatopora caliendrium zielona z glutami ma tipie. A na koniec, ten który ma szansę przeżyć, to parazoanthus. Tak przy okazji. Jakie masz poziomy no3 i po4? Wysłane z Tapatalk Dzieki Za odpowiedz I pomoc. Te wszystkie szczepki dostalem ostatnio w spadku po koledze ktory likwidowal zbiornik.Wiem ze niektore nie sa w najlepszym stanie ale ja Juz widze poprawe w kolorach itp.Jesli chodzi o aptasie to na 100% Jestem pewien Ze to nie ona Bo szczepke dostalem z calej koloni.w zbiorniku faktycznie sa glony ale akwa ma dopiero 4 miesiace wiec ma prawo sie jeszcze dziac.dziekuje raz jeszcZe pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fox Zgłoś Napisano 6 Października 2014 (edytowane) Zaryzykowałbym stwierdzenie że na pierwszym zdjęciu może być SSC -acropora microclados Edytowane 6 Października 2014 przez Fox (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 6 Października 2014 tylko to nie paraoanthus tlko aiptasie No no, zobacz ile kiedyś miałem takich aiptasi :-) Wysłane z Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 6 Października 2014 No no, zobacz ile kiedyś miałem takich aiptasi :-) Wysłane z Tapatalk Kolorek jakiś inny. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquel Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Widzę że szczepka zrobiona ile zapłaciłeś za aiptasie i kto sprzedaje Cytuj Szkiełko 110x50x60.Odpieniacz DIY na NJ . Obieg Tunze.Oświetlenie DIY CREE 200 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Nie wygląda - dla mnie - na Aiptasię... Za mało "szklista" i u podstawy ma małe polipy rosnące jak zoa. Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquel Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Jak można zdjęcie mordy będzie wiadomo co to jest Cytuj Szkiełko 110x50x60.Odpieniacz DIY na NJ . Obieg Tunze.Oświetlenie DIY CREE 200 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 7 Października 2014 i mi to nie wygląda na aipasie. Daj fotę gęby bo to coś zagadkowego. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Widzę że szczepka zrobiona ile zapłaciłeś za aiptasie i kto sprzedaje To nie jest aptasia Nie piszcie bzdur,Ja jeśli nie jestem pewny czegoś to się nie udzielam.Mam pewność że to nie aptasia tylko zapomniałem nazwy. Aptasie juz dawno wytepilem bo trafiły się dwie sztuki kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 7 Października 2014 Parazoanthus gracilis Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach