marking Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Witam! Odpieniek kupiony, zapakowany, przyszedł dhl i d*pa pekniety..... Masakra jakas. Reklamacja w toku ale trzeba jakos skleic, ktos mial podobny problem? Czym to kleic? Poxipol bezbarwny, patex zel? Poradzcie cos please. Edytowane 30 Października 2014 przez marking (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Tylko klej do plexi. Acifix bodajże się to nazywa.. Poszukaj na forum było o tym. Edytowane 30 Października 2014 przez Yendruu (wyświetl historię edycji) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Próbowałeś coś tym kiedyś robić? Szukam ale nie mogę czegoś o takiej nazwie znaleźć ;/. Znalazłem acrifix, ale bez przesady 200 zł na klej, trochę dużo, może ktoś próbował czymś innym? Znalazłem taniej, ale nie wiem czy to dobre będzie: http://allegro.pl/acrifix-192-klej-do-plexi-pleksi-pleksy-pmma-i4737991934.html Edytowane 30 Października 2014 przez marking (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Acrifix Kleiłem innymi badziewiami i radzę Ci nawet nie próbuj. Wpisz w google: nano reef acrifix i powinno Ci znaleźć Edytowane 30 Października 2014 przez Yendruu (wyświetl historię edycji) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Jak reklamacja w toku, to chyba musisz poczekać...? Na forum polecali zawsze klej Acrifix. Nigdy go nie miałem, więc nie wiem czy faktycznie taki super. Kropelka lub patex w żelu powinny dać radę, ale nie wiemy jakie są zniszczenia PS. Marking, gdzie Ty tak drogo (200zł) to znalazłeś Na alledrogo jest za ~25-35zł. Edytowane 30 Października 2014 przez igor255 (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Jeszcze go nie kleję, chce wiedzieć co mam kupić. Tak w toku, ale to już z firmą kurierską walka, więc z tego co się orientuję chyba nie będę musiał czekać 2 tygodni na rozpatrzenie reklamacji, no mniejsza z tym..... moge i poczekac, ale wolałbym go skleić chyba.... tak racja już dodaje foto w 1 poście. Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 Jeśli dobrze widzę i cała "góra" się urąbała, to pewnie tylko ten Acrifix Ci zostaje. Nie jest jakiś tam mega drogi, a skoro tak polecany to pewnie dobry. Ale myślę, że powinieneś poczekać na rozwój sytuacji z klejeniem, żeby Ci potem ktoś nie powiedział, że pokleiłeś i dlatego nie uzna reklamacji Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Cosmofen PMMA (gęsty , nadaje się do nierównych powierzchni ,wypełnia szpary) Cosmoplast Acrifix 116 Acrifix 192 Artcofix kropelkę sobie odpuść Edytowane 30 Października 2014 przez erni (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 30 Października 2014 ok dzieki wszystkim a jak z toksycznoscią tego co napisales erni? Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 Zgłoś Napisano 30 Października 2014 mozna tez na szybko zrobic klej samemu tylko trzeba miec troche plexy i chloroform w ktorym nalezy rozpuscic pokruszona pleksę. Dostajemy klej doskonale sie sprawdzajacy do plexy. Cytuj v.1 http://nano-reef.pl/...-salonowa-rafa/ v.2 start 31.08.2013: http://nano-reef.pl/...ps-500l-oceanu/ v3 Start 17.02.2014 na Zeovit, do likwidacji, życie zostanie przeniesione do nowego szkła w wersji 4. http://nano-reef.pl/...-z-zeovit-500l/ v. 4 wystartowane 12.12.2014 130x80 i 50 cm wysokosci zasolone AF Reef Salt, bakterie probiotyczne i azotowego cyklu na start, do tego CaralA, CoralE, Pozywka bakterii probiotycznych. http://nano-reef.pl/...ra-na-powaznie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) C..wo współczuje, nie jestem pewny ale wydaje mi się że ten klej do hydrauliki powinien sobie dać radę lepiej niż kropelka spytaj marcinusa on kiedyś mi dal z taką kulką w szarym opakowaniu, bardzo mocno łączył rury i szybko schnął po sklejeniu ulepić jeszcze z górką w miejscu łączenia a pod koniec lekko spróbować przyszlifować. O tyle dobrze że te odpieniacze mają dosyć grube rury i powinno ładnie się trzymać. Edytowane 3 Listopada 2014 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 To nie zadna "masakra". Schurany sa dosyc "czule" na przesylki. Idac za Ernim, do takich rzeczy uzywam Acrifix 192. To wspanialy klej. O "Kropelkach" zapomnij, nie beda trzymac. Miejsce klejenia Acryfixem jest silniejsze niz reszta. Po nalozeniu kleju, trzeba klejone czesci wystawic na chwile na slonce, bo potrzebne jest UV. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSle Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 Wczoraj też dołączyłem do dotkniętych delikatnością Schuranów na transport. Też to samo miejsce co u Ciebie tylko równiej poszło. Kupiłem Acrifix 116. Mega mocna spoina. Tak jak Stani już napisał, miejsce klejenia robi wrażenie mocniejszego niż sam materiał. Cytuj 175x75x60h SPShttp://nano-reef.pl/...-z-kostka-216l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 Ja skleilem klejem nieznanym pozyczonym od p. Łukasza w Acroporze za free skleilem na miejscu za co dzieki Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach