mars79 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Witam wszystkich mam taki mały problem z dwoma koralami sarco , nie rosną lub zbyt powoli mam już ich praktycznie od początku założenia akwarium mierzyłem parametry wody to wydaje mi się ze są dobre : CA 420 MG1380 KH 8,9 NO3 NIE WYKRYWALNE NO2 NIE WYKRYWALNE ZASOLENIE 1023 Akwarium założone od początku stycznia 2014. Może macie jakiś pomysł ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Co to znaczy zbyt powoli? Masz jakieś zdjęcia ze stycznia i z teraz? Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 wydaje mi się ze jest w tym samym miejscu (rozchodzi mi się o wzrost korala ) polipuje cały czas a nic w górę nie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 sarco lubią troszkę brudu w wodzie a Ty masz no3 na 0. Może tu jest problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Mnie też się wydawało, że moje niewiele urosły, ale jak zobaczyłem swoje fotki z dnia kiedy je włożyłem do akwarium, to jednak sporo urosły Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 no to ma pecha sarco ,takie są warunki a macie jakiś pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Huxyf Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Mnie też się wydawało, że moje niewiele urosły, ale jak zobaczyłem swoje fotki z dnia kiedy je włożyłem do akwarium, to jednak sporo urosły Zdecydowanie zgadzam się z Igorem, ponieważ jak patrzysz często na swoje korale to przyzwyczajasz się do ich aktualnych rozmiarów i przez to masz wrażenie że one w ogóle się nie powiększają tylko stoją w miejscu. Dzieje się tak, ponieważ ich wzrost jest dość wolny dlatego po pewnym czasie umykają nam ich wcześniejsze rozmiary. Więc jeżeli chcesz zobaczyć jak się rozrastają twoje korale na przestrzeni czasu, rób im po prostu co jakiś czas zdjęcia np. raz w miesiącu. Edytowane 7 Listopada 2014 przez Huxyf (wyświetl historię edycji) Cytuj Hydor Slim-Skim 250.65, LED Cree 100W, Hagen Elite Crystal Flo 80 + Skimmer Hagen Fluval, Jebao WP 25, Vibration Pump JVP-101, Turbo 750 N, Eheim Jager 125W. !!! Kupię miękasy oraz ukwiały w okazyjnej cenie !!! ________________________________________________________ | M.in.: Zoa, Sinularia (Zielona), Quadricolor, Rhodactis, Ricordea | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach