martinniemczyk Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Grzegorz najgorzej to chyba jak sie ma lot np o 23ej I w razie problemow echo ze sklepu ?? Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 To chyba taniej wyjdzie kupic prywatny odrzutoweic i leciec w dzien, niz poproscic sprzedawce zeby napisal na fakturze swoj pywatny numer i odebral w razie "W" Antyradar wytlumacz mi po co mam to czytac? co mi to da? http://www.mos.gov.pl/artykul/2504_przepisy_ue_i_krajowe_w_sprawie_cites/324_przepisy_w_sprawie_cites.html Gdzie tu 9 punkt. Linkuj cos prosze dla wszystkich a nie pisz prywatnie na maile. Nie spieram sie kto ma racje tylko odpowidam na pytania kolegi co zalozyl temat. Chcialem przywiezc - przywiozlem. Zastosowalem sie do wytycznyych jakie narzuca mi tu UK. Bede chcial jeszcze raz, zadzwonie by upewnic sie ze nic sie nie zmeinilo w tej kwestii. Postapie dokladnie tak samo jak za dwoma poprzednimi razami. Fakturka, zgloszenie na PL lotnisku co mam, dziekuje zyczymy milego lotu. Tyle w temacie Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 a jak to wygląda aby przywieźć spoza Unii, oczywiście z dowodem zakupu. Np. jesteśmy na Bali i przywozimy sobie w bagażu legalnie zakupione (z dowodem zakupu) korale. Oczywiście nie pytam o domysły tylko pewne informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Spoza Unii Europejskiej są już zupełnie inne przepisy i tu sprawa się już bardziej komplikuje. Mnie interesowało czy są problemy z celnikami w pl bo różnie z nimi bywa tu na miejscu raczej nie będą wnikali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 zapytam przy okazji, gdzie kupujecie styroboksy do wysyłki korali,podobno są też wkłady ogrzewające-nie znam fachowej nazwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi0543 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Ja osobiście to z pracy mam i różne rozmiar. Ale myślę że sklepu akwarystyczne też mają bo tak dostawy otrzymują więc nie szkodzi zapytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Pytałem w 2 sklepach akwa w okolicy ale nie prowadzą,mają tylko zwrotne do swoich celów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertk26 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Znajdz sobie producenta http://styropak.pl/img/files/Cennik%20pude%C5%82ek%20styropianowych.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Można kupić w Selgrosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Mysle ze wieksze markety tez maja. Jak jest "swieza" ryba- to jakos do nich dotarla (styrobox I siekany lod w srodku), a boxy ida do smieci Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrar Zgłoś Napisano 12 Listopada 2014 http://www.salamandra.org.pl/download/CITES/ROZPORZADZENIE_RADY_%28WE%29_NR_338-97-1.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach