Roni2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Witam co może dolegac temu zoa? Od tygodnia zaczęła zamykać polipy z dnia na dzień coraz więcej. Jest od pierwszego dnia zalania baniaka,kupiłem ją ze skała jako mały frag,rozrosła się na całą skalę a teraz zaczyna marniec.Wszystkie spsy i lpsy rosną i polipuja tylko ta zoa dziwnie się zachowuje. Ph-7.7 No3-0 -2 Po4 -0,04 Reszty ostatnio nie mierzyłem. Baniak z sumpem w obiegu 150L Cheato w sumie i żywa skala, niczego nie zmieniałem w zbiorniku samo się to stało co widać na zdjęciu, miał ktoś podobną sytuację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
october_rust Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 a jakie masz ryby? u mnie tak zaczął swoją karierę pożeracza korali - brzydal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Catalina goby, midas blenny, forktail blenny, firefish i to wszystko raczej to nie ryba :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Masz strasznie niskie pH. Zmierz pH rano i wieczorem. Zoa mogą ci lecieć dlatego że pH jest niestabilne. Przyczyna moze być też inna ale za mało danych podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olecha7 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Mi asteriny wcinają zoasy. przy okazji mam pytanie czy te zoa podgryzane mogą jakoś zaszkodzić zbiornikowi, w wyniku uwalniania toksyn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Ph mogę mieć teraz niższe bo drugi tydzień nie robiłem podmianki i raz wlalem jedna dawkę antired na cjano, może to od tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Tez jestem ciekawa bo mi kiedyś zaczely doslownie znikać zoasy, potem bardzo ladnie rosly a teraz znowu kurczą sie i giną... Czemu tak jest to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2014 mi tez sie kurcza ..Nawet vit c daje i kija daje.Nie rozgryziesz bo u mnie parametry są nie najgorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2014 a nie masz cyjano czasem na zao??? bo na zdjęciu widać jakby było w pobliżu. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2014 To są wirki obok zoa mam ich plage teraz, odsysam ile mogę ale powracają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2014 Mała aktualizacja, zoa tak jak nagle zaczela marniec tak sama się uleczyla i wszystko wygląda jak dawniej :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2014 Ma to się jakoś do plagi wirków? Mogły je drażnić. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2014 Ja mam wątpliwości co do asterin wyjadających zoa. Z moich obserwacji bardziej mi się wydaje, że one zjadają resztki tych polipów, które padają z innych przyczyn. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2014 mi to bardziej wygląda na podrażnione główki, które sie zamknęły (być może za sprawą wirków) lub stres związany z podaniem do wody preparatu na cyjano.... teraz doszły do siebie i się otworzyły. Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 Juz teraz wiem na 100% ze to wina wirkow,widzialem jak siedzialy na glowkach zoa I znowu na kilka dni sie pozamykaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2015 Kup hexe i po sprawie; ) Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni2014 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 Niestety mialem I nawet nie myslala zeby sie nimi zajac ;-( Niedlugo zwiekszam zbiornik I mam w planach zakup pary mandarynow,moze one pomoga? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msupnyzxr11 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 Salifert ma dobry środek na wirki,no ,ale to juz chemia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w0y7a5 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 pozwole sobie podpiac sie pod ten temat po tygodniu w moim akwa jedna ze szczepek zoa przestala sie otwierac mam 5 roznych szczepek i z reszta jest wszystko ok jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2015 Jesteś pewny, że to Zoa? masz zdjęcie przed zamknięciem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 14 Lutego 2015 Miała za mało światła to wyrosła dłuższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w0y7a5 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2015 Jesteś pewny, że to Zoa? masz zdjęcie przed zamknięciem? Widzialem jak byly odcinane of kolonii. W sumie juz po ptakach no juz ten szczepki nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach