TMK Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Ponieważ mam już nowy kalendarz, to postanowiłam być bardziej systematyczna. Wpisałam terminy podmiany wody i robienia testów. Postanowienie kupowania małych opakowań soli, bo w końcu zawsze kamienieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Moje postanowienie ze nie zminiam nic. Wydeptana sciezka przez ostatni rok nadal prowadzi w dobrym kierunku. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tka3kp Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Zmiana akwarium na większe:) Cytuj ReefMax - Odpieniacz Hydor Slim Skin 135.35, 3x24W T5, Hydor Koralia Nano 900 i 1600, 11 kg LR + 9 kg LS, sól AF RS + Probio S, Pro F, Probio F. Obsada - głównie LPS, kilka miękkich, pustelnik, 2 debeliusy, rozgwiazda piaskowa, kilka Turbo, Synchiropus splendidus, 2x Amphiprion ocellaris, Valenciennea puellaris, Pterapogon kauderni i Chrysiptera parasema. "Wszechświat i ludzka głupota są nieskończone. Co do tego pierwszego nie jestem pewien.” – Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekdb Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Moje postanowienie to że do wiosny będzie większe akwarium stało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Zdecydowanie większe akwarium . Cel na 2015 r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 poukładanie kabelków i zrobienie oświetlenia w sumpie, lekka zmiana aranżacji w akwarium Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Mieć nadal banana na twarzy patrząc na swoje szkło Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 A ja obiecuję sobie, że bardziej przyłążę się do obecnej solaneczki (30l) Dopóki jej nie wyprowadzę na drogę pięknego i wspaniałego baniaka to nie myslę o większy. Wiem wiem nie lada wyzwanie bo jednak im mniejszy tym trudniejszy do prowadzenia Muszę być bardziej systematyczny i konsekwentny I tego życzę również wszystkim Morszczakom PS jak włączyć auto korektę w postach? Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Zamiana z 30 na 300L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StefanTG Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 skompletowaniu sprzętu do nowego akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach