dorian90 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Mam dwa kardynały, niestety nie jest z.nich para. Gonią się. Czy dopuszczając trzy kolejne utworzy się zgodne stadko? Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Dobierze się para a reszta zginie w niewyjaśnianych okolicznościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Szkoda bo czytałem że ryba stadna. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MixEEr Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 ławicowa, tak jak chromisy, stadne są anthiasy. Cytuj TOTM ---> http://reefhub.pl/mikolaj-szostak-mixeer-1000l-z-myslenic/ Moje akwarium ---> http://nano-reef.pl/...120#entry664781 Mój kanał Youtube ---> http://www.youtube.com/user/mixeer0700 SPRZEDAM SPRZĘT PO LIKFIDACJI AKWA ---> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blyx Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Tak więc 5 szt to stado wystarczające czy jak pisał kolega wyżej ocaleje tylko para a reszta odpłynie w nieznane....więc jak? nie ma sensu kupować, tworzyć stada??? Kolega adzios w innym temacie o tych rybkach napisał: "Nie zapominajcie też o tym że niestety pterapogony to nie są stadne ryby: 1 zbiornik = jedna dorosła para, prędzej czy później się pozabijają (wbrew tego co ludzie mówią) więc lepiej rozdzielić je zanim biologia sama je rozdzieli ( powyżej 500L można mieć 2 pary o ile nie będą się męczyć na wzajem - trzeba obserwować)" Cytuj http://nano-reef.pl/...kko-i-z-lpsami/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Wypowiedź kolegi adzios jest konkretna. Będę więc szukał egzemplarzy które się do biorą w parę. Inne będę na sprzedaż. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Tak więc 5 szt to stado wystarczające czy jak pisał kolega wyżej ocaleje tylko para a reszta odpłynie w nieznane....więc jak? nie ma sensu kupować, tworzyć stada??? Kolega adzios w innym temacie o tych rybkach napisał: "Nie zapominajcie też o tym że niestety pterapogony to nie są stadne ryby: 1 zbiornik = jedna dorosła para, prędzej czy później się pozabijają (wbrew tego co ludzie mówią) więc lepiej rozdzielić je zanim biologia sama je rozdzieli ( powyżej 500L można mieć 2 pary o ile nie będą się męczyć na wzajem - trzeba obserwować)" Jak będziesz miał pecha to ze stada nie zostanie nie tylko para, ale nic nie zostanie. Kiedyś wpuściłem kilka sztuk, po trzech tygodniach został jeden, który nagle przestał jeść i po kilku dniach też padł. Wpuściłem wybraną w sklepie parę i pływają zgodnie już prawie rok. Jeśli już wpuszczać to tylko na zasadzie kupna pary, wpuszczanie stadka po to żeby po wybiciu została para, to szkoda życia tych stworzonek, no i pieniędzy. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Potwierdzam j/w kupiłem niby parkę ale po 3 tygodniach samica odeszła bo wlazła w skalną szczelinę. Po poszukiwaniach znalazłem w W-wie pewną samicę w jednym ze sklepów no i już odchowałem 2 mioty jeden wziął kolega ale z 8 została mu para. Obecnie samiec nosi młode i planuje go w nocy złapać i to jest dopiero przedsięwzięcie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2015 Patrz na Pterapogony od przodu. Samiec i samica maja zupelnie inne pyski jak to pyszczaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzibi Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 wydaje mi się że musisz odłowić tego co masz i go sprzedać a kupić nowe i wpuścić razem inaczej stary lokator nie da żyć nowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Wpuszcze jednego bo udało mi się dostać. Te dwa co mam przestały się ganiac ale plywaja w przeciwległych naroznikach. Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) i jak się mają wasze pterapogony? wpuściłem dziś jednego malucha i żałuje że dwóch nie kupiłem od razu, bo ładna bestia,chyba jak wpuszczę za kilka dni drugiego to się nie pożrą?... bo małe jeszcze firefighter inne?...sprecyzuj jakoś Edytowane 9 Stycznia 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Jutro wpuszcze jednego i napisze Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach