Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 dodam że legendarny wspaniały siporax- to chyba jednak legenda. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 dodam że legendarny wspaniały siporax- to chyba jednak legenda. Dlaczego uważasz, że to chyba legenda? Jest taki zły? Używałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felipe Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 No właśnie, dlaczego niby legenda?.. Cytuj Było: http://nano-reef.pl/...morze-filipowe/ Było: http://nano-reef.pl/topic/89213-felipe-500l/#entry904769 Jest: ReefCube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Tak jak ktoś już napisał skała skale nie równa. im bardziej porowata tym lepsza. Duża objętość przy małej wadze. 10% takiej skały to swiat :-) Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamo79 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 dodam że legendarny wspaniały siporax- to chyba jednak legenda. Co masz na myśli pisząc legenda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2015 dodam że legendarny wspaniały siporax- to chyba jednak legenda. Sprawdzę to własnie zakupiłem 10L :thumbsup: Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) 10kg na 100 litrów Edytowane 12 Lutego 2015 przez thomas kay (wyświetl historię edycji) Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2015 Jeśli chodzi o siporax to osobiście go wywaliłem, teraz mam Aquaela 500 (wygląda mało estetycznie, mocno chropowaty). Pamiętacie taki filmik z testem różnej ceramiki i Siporax najwięcej w sobie "zatrzymywał", a inne "przepuszczały". Z tego powodu stwierdziłem, że nie chcę mieć absorbenta, który wchłonie wodę, tylko taki produkt, który pozwoli na jej przepuszczanie. Nie mamy (ja nie mam), aż tak czystego sumpa żeby ceramika się nie zaklejała (pracuję nad tym). Nie pamiętam w którym magazynie Coral było zdjęcie "fabryki szczepek" gdzie były ogromne ilości ceramiki, ale tam było wręcz czysto jak w nowym baniaku. Do nowego baniaka display'a planuję taką ilość skały, żeby ładnie wyglądała - jak najmniej. Sump będzie robić resztę. Metoda Berlińska dawno minęła, mamy teraz taką ilość sprzętu (reaktory, nitrareduktory, pellety etc.), że nie ma sensu liczyć tylko na skałę. To jest obecnie mała część systemu filtracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach