domelsjz Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Miałem fabrycznie AB2000/1 wymieniałem na: AB3000, silnik z 3000 a wirnik z 2000/1 - było troche lepiej. Ostatecznie teraz działa AquaNova 6500 lekko zdławiona i jestem zadowolony. Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crazy Coral Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 My też mamy jednego Schurana 150 na pompie Jebao 6000 i jest ok. Fajnie, że można regulować pompę, bo czasem chodzi na przedostatnim biegu, a czasem rozkręcamy na maksa, zależy czy chcemy go mieć na mokrej czy na suchej pianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Też miałem plan zapiąć do niego jebao 6000 która pracuje u mnie jako obieg, a dokupić nowe jebao dct6000 jako obiegowke. Trafił sie używany eheim i tez jest OK. Poza pompą ważne jest solidne wyczyszczenie Venturiego (przy lekko zapchanej zwężce silniejsza pompa niweluje problem słabego pienienia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSle Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Miałem podobnie, wymieniłem pompę na Jebao DC-6000 i dostał odpieniek kopa :-) U mnie to się mocno objawiło jak przełożyłęm do nowego sumpa i tam był zanurzony na 21 cm a wcześniej pracował na 35 i dawał radę. Ustawiony na 21 cm nagle nie dawał się ustawić na mokro. Pompa miała pewnie swoje lata więc sprawdziłem jak się zachowa na mocniejszej. Przy okazji takiej wymiany masz dzięki sterowalności jebao większe pole manewru przy ustawianiu odpieńka. Cytuj 175x75x60h SPShttp://nano-reef.pl/...-z-kostka-216l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach