dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam. od 2 dni moja euphyllia wyglada tak jak na zdjęciu. Wczesniej bylo z nia wszystko ok. Robilem testy i nic sie nie zmienilo... sa w normie... Co moglo jej sie stac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 zdjęcie? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Załącz zdjęcie bo tak to trudno coś powiedzieć Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 ooo sory;P zapomnialem o zdjeciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) raczej, wygląda na niezadowoloną. tam widać ogniska "cyjano" moze jej dokucza. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 tylko z jakiego powodu? Wczoraj wygladala jeszcze gorzej... no nie moge sie pozbyc tych cyjano... tyle ze sa one od okolo miesiaca... a euphyllia wyglada tak od 2 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Wygląda też, że od dołu odsłania szkielet jakby gubiła tkankę Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Podstawowe informacje? Jak długo funkcjonuje zbiornik? Jakie parametry wody? Jaka obsada? Ml ze masz brzydAla w zbiorniku? Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez DamianRadom (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 no2 0 po4 0 no3 okolo 10 akwarium 2,5mies. obsada 2 blazenki i 1 pterapogon. Mam jeszcze (chyba) salarias fasciatus,ale nie widzialem go od okolo tygodnia. nie mam pojecia gdzie sie podzial. akwarium 54l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Też może zbyt bardzo na nią wiać prąd wody.. u mnie wyglądała podobnie zmieniłem jej na mniejszym prąd wody, i się jej poprawiło ,że ładnie się pompuje. Ale to tylko takie przypuszczenie. Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 ok, przestawilem ja w inne miejsce. A macie jakis dobry pomysl na cyjano? i w ogole na glony zielone... bo troche mnie to juz meczy:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foust Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Poszukaj tego salarisa w 54l nie powinien to być problem.. Jeśli nie w akwa to obok, myśle ze jego zgon mógł podbić no3 i to będzie powód przykurczu i utraty tkanki.. Odratowalem caluastre z podobnego a może i gorszego stanu. Jak masz kogoś niech Ci ja podbuduje póki nie uporasz sie z parametrami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 salarias mogl wyskoczyć? akwarium przetrzepalem z kazdej strony... nigdzie go nie ma... W zakamarki skaly nie mam jak zajrzeć... Ale dmuchalem cyrkulacja wiec powinien wyleciec raczej;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Hej, a jak KH? Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 niestety nie mam testu na kh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foust Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak każda ryba może wyskoczyć.. A kiedy robiłeś ten test na no3? I czy te 10 to wartość ze skali patrząc od góry czy od boku? No i kh by sie przydało zmierzyć, przy niskim może być podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 podstawowe pytanie jakie jest zasolenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Hej Na moje oko (na podstawiem mojego akwa i walka z cyjano ) KH pewnie poszybowało w dół i korale dostaja po d*pie.U mnie dopiero jak podnisłem do 10 to cyjano znikło z dnia na dzień bez chemicleana. Pozdrawiam Ps każdy baniak jest inny i to takie trochę wrózenie z fusów Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 zasolenie 1.025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 czym mierzone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 salimetrem splawikowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak wygladaja inne lpsy jesli masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 narazie nie mam wiecej LPSów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Dla mnie zmiany KH Robiłeś podmiany i po tym co to się stało ,czy nagle z dnia na dzień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 nagle z dnia na dzien... nie robilem podmian od 2tyg... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach