Skocz do zawartości
onestone

ATI świetlówka padła po dniu pracy.

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc ,

jako że w temacie rurek nie siedze za długo(póki co tylko ledziory),chciałbym sie was zapytać jak to jest z tymi świetlówkami i gwarancją na nie.

W piątek kupiłem świetlówkę ATI actinic 80W po zamontowaniu do lampy zaświeciła bezproblemowo.Niestety jak wróciłem do domu po kilku godzinach już sie nie włączała wcale,oprócz delikatnego kilkusekundowego żarzenia końcówek na pomarańczowo.Dodam że statecznik,do którego ją podłaczyłem testowałem i inne świetlówki działaja normalnie,długodystansowo i bezproblomowo na nim.

Teraz pytanie mogę iśc do sklepu i ja zareklamować jako że nie była szczególnie tania i troche mnie to boli..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towar wadliwy i Reklamuj.

Mi sie tez raz zdarzylo ze swietlowka jedna nie odpalala...

c63ba191b16df5b9f04b687b9ed94668u295a276.png

730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiało reklamuj, powinni Ci na miejscu wymienić na sprawną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

o ile wiem .. tylko niektóre sklepy przyjmują reklamacje na źródła światła - ale warto spróbować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj sprawdzić jeszcze cały obwód świetlówki, jeśli masz możliwość to zamień miejscami.

Jeśli nie działa to reklamuj, co mnie to obchodzi że niektóre sklepy nie przyjmują na źródło światła - bo co w obecności kuriera miałem wyciągać stateczniki i pokazywać mu że działa a teraz nie ?

Nawet według prawa mam możliwość zwrotu towaru w ciągu 14dni od przyjęcia do łapy bez podawania jakiejkolwiek przyczyny. Więc gdyby nie chcieli naprawiać to mnie to guzik obchodzi, kolor mi się nie podoba i oddaje.

Każdy szanowany się sklep musi przyjąć tą świetlówkę, bo ma deklarowany czas pracy a jeśli nie odpala się po 10 czy 100 godzinach pracy to nie twoja wina tylko towar jest z wadami i tyle. Aha no tak powiedzą że świecił pan nią 20 000h i się wyczerpała - paragon jest więc musi przejść.

Reklamuj kolego!

Edytowane przez Wtełek1 (wyświetl historię edycji)

"Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach

"Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu na czym stanęło z tą wymianą ? udało się, czy robili jakieś problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.