Gangi Zgłoś Napisano 26 Września 2015 Widzę że puszkę pandory otworzyłem zdjęcia postaram się jutro wrzucić chociaż baniak mam prawie 3 lata a wcześniej słodkie przez 20 lat to pomoc i porady oczywiście mile widziane mam świadomość jak mało wiem pozdrawiam Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl Zgłoś Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Darku czy pokażesz nam jak to wygląda ? Powiem szczerze..że jeszcze nie widziałem takiej akcji w polsce. Pozdr Edit; pisałem posta w tym samym czasie co i Ty Edytowane 26 Września 2015 przez Wasyl (wyświetl historię edycji) Cytuj Cytuj 100x50x50 bez sumpa, oświetlenie 2x60W led DIY, odpieniacz Deltec MCE 600, cyrkulacja Jebao RW8 + Tunze 6025, 20kg real reef rock + 5kg live rock. Sól i ewentualne dodatki do wody - Colombo Link do bańki; http://nano-reef.pl/topic/77781-banka-huberta-250-low-tech/page__st__20#entry791962 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 26 Września 2015 Super, podoba mi się, gdzieś widziałem rybki na baterię... Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Września 2015 i zamiast solanki - wlać RO - nie będzie glonów albo .. odpalić wygaszacz ekranu z rybkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 26 Września 2015 i zamiast solanki - wlać RO - nie będzie glonów albo .. odpalić wygaszacz ekranu z rybkami próbowałem ale monitor mam za mały Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 26 Września 2015 próbowałem ale monitor mam za mały są 50-cio calowe Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 27 Września 2015 A ja rozumiem Waldiego I gdyby miał możliwość, pewnie postawiłbym akwarium o czterocyfrowej pojemności w którym byłyby sztuczne korale (może nie jakieś oczobijne) i do tego banda wypasionych ustniczków, do tego słabiutkie, klimatyczne światło oczywiście że bym postawił 3 tys litrów ,tylko trochę strach na 9 piętrze no i nie z takimi gumkami jakie są na filmiku co wkleiłeś ale widzicie kolega tylko sypnął tekst o sztucznych koralach a wy już wyśmiewacie co sie dzieje? zawsze kilku zacznie pajacować a może to właśnie ten kolega będzie się kiedyś z was (co niektórzy ) śmiał że bujacie się z tymi do zanudzenia się rybami typu żółtek ,chepatus i borsuk heheh bo nic innego nie możecie wpuscić z obawy na korale a kolega bedzie sie cieszył kolorowymi ustnikami i będzie mógł wpuścić co tylko sobie zamarzy przestancie zatem drwić ,bo to jest nic innego jak dziecinada ps niestety coś za coś albo koralowce i wiecznie te same ryby alb o same piękne ryby ,i ew.jakaś sztuczna dekoracja Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekRN Zgłoś Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Fajna dyskusja się zawiązała, zawsze się zastanawiałem jak wygląda akwarium budowane w serialu 'Tanked' po pewnym czasie. Popieram poglądy Waldka bo sam jestem zakochany w ustnikach. @Gangi czekamy na jakieś foto. Edytowane 27 Września 2015 przez TomekRN (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Proszę nie rozbudzać nadziei z pięknymi zdjęciami bo ich nie będzie tzn będą ale raczej nie piękne 1. korale są na próbę i jest ich kilka to taki poligon doświadczalny przed ewentualnym większym zakupem 2. akwarium jest w trakcie reorganizacji więc nic ciekawego 3. ciężko zrobić zdjęcie akwarium co ma 3,5m 4. kilka zdjęć umieszczę dziś wieczorem Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 27 Września 2015 albo koralowce i wiecznie te same ryby alb o same piękne ryby ,i ew.jakaś sztuczna dekoracja Albo rybki albo akwarium Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Jak zostało powiedziane Widok ogólny Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekRN Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Dobra, to teraz powiedz które patyki są sztuczne A tak w ogóle to fajne akwarium masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 27 Września 2015 plastik bliżej zdjęcia bez obróbki na tyle dużej rozdzielczości że każdy rozróżni plastik od żywego ale z odległości kanapy wszystko się zlewa w jedną całość po lewej i prawej stronie akwarium jeszcze nie mam koncepcji z rozmieszczeniem skał ale raczej to będzie niska zabudowa Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Bardzo ładne. Fajne jest to, ze przy sztucznych koralach można mieć ryby o których ci co mają żywe korale mogą tylko pomarzyć. A wszelkie szydery z kogoś kto robi FO nawet ze sztucznymi koralami, są żenujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Wygląda nieźle. Cytuj Moje akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Ktoś kto ma koralowce od razu pozna że to sztuczne, ale i tak lepsze niż te z programów typu "mega akwaria". Jakbyś tam wpuścił stadko ustników to by był wypas. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 28 Września 2015 (edytowane) o właśnie ,kolej na ustniki bo przy tych rybach jakie masz to mogą być prawdziwe korale Edytowane 28 Września 2015 przez Waldi (wyświetl historię edycji) Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 28 Września 2015 wymiar zacny wpuścic stadka pięknych ryb dopracowac aranżację i bd rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 29 Września 2015 Dzięki za opinie chociaż brakuje tu wypowiedzi na których najbardziej mi zależy osób które były powiedzmy delikatnie sceptycznie nastawieni pozdrawiam Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 29 Września 2015 (edytowane) jakoś na zachodzie tyle tych gumowych kaczek mają w akwariach i nikt sie nie śmieje trzeba być ograniczonym żeby zamykać umysł tylko przy jednej opcji i koniec kropka,a resztę wszystko wyśmiewać człowieku czemu krytykujesz i wyśmiewasz kolegę,jeśli chce czegoś innego? trzymanie ustników jest nieporozumieniem? no to gratuluję ale fakt ,ty to tak już masz, tak samo jak kiedys pisałeś że swietlówki dają bliki hehehe jak masz coś pisać to nie pisz głupot proszę cie nie pisz w temacie który cie nie interesuje i nie masz nic ciekawago do powiedzenia po co sie stresować ps.chłopaki na nano kaczora trzeba brać poprawkę on jest trochę inny hehe Po pierwsze jak już coś piszesz to pisz to zgodnie z zasadami językowymi. Zdanie zaczynamy od dużej litery i kończymy je kropką. Wymaga tego regulamin forum. Nie czepiam się pojedynczych błędów - ty nawet nie próbujesz... Dla mnie każdy rodzaj gumy w akwarium to marna mistyfikacja. Kojarzy mi się to z gumowymi kaczorami i takie jest moje zdanie. To że ktoś ma inne zdanie to ok - super. Ja mam akwarium po to żeby cieszyć się pięknem natury i obserwować pewne procesy, których bez akwarium nie dostrzegamy a nie po to żeby trzymać w nim gumowe kaczory i cieszyć się ich kolorem. Akwarium a w zasadzie pokój akwariowy jest dla mnie a nie dla znajomych. Jeśli ktoś ma na tą sprawę inne spojrzenie to super. Nie zamierzam go wyzywać od głupków i odmieńców - tak jak ty to robisz. Każdy ma wolną wolę i prawo do własnego zdania. Świetlówki "dają" "biki". Wszystko zależy od tego jak "silną" falę wytworzysz na powierzchni wody. Powstanie tak zwanych bików wynika z tego że światło ugina się na "sfalowanej" powierzchni wody a nie tylko z tego że źródło światła jest punktowe czy nie... To że ten efekt jest silniej dostrzegalny w przypadku punktowego źródła światła to już zupełnie inna sprawa. To ze ty tego nie rozumiesz to twoja sprawa ale nie pisz że ja opowiadam jakieś głupoty. Jeśli ja opowiadam głupoty to mylili się również Snellius, Young i wielu innych a komputery nie powinny działać. Young był jednym z "twórców" mechaniki kwantowej - między innymi jego doświadczenia doprowadziły do jej powstania. A tak poza tym to jestem inny od ciebie i bardzo mnie to cieszy. Edytowane 29 Września 2015 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangi Zgłoś Napisano 29 Września 2015 Panowie dajcie spokój - mamy podobno wolny kraj i każdy może się wypowiadać na różne sprawy ale po co sobie dogryzać zaraz temat przejdzie na inne tory i się okaże że jeden jest z PIS-u a drugi z PO Cytuj Baniak 340 x 67 x 65h cm ; Sump 200 x 50 x 41 ; Odpieniacz Deltec SC 2561; cyrkulacja 4x Tunze 6095 + Blau Wave Motion 20000 ; Lampa Metis Hyprion R2 4x 150 ; Pompa New Jet 6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 29 Września 2015 skoro wolny kraj to niech piszą ,zawsze warto wysłuchać argumentów obu stron acha jestem z PIS u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 29 Września 2015 A ja "jestem z miasta" ( a propos PIS, PO)... Mamy wolny kraj, każdy ma w akwarium co chce. Jak w życiu, jeden woli kobiety inny dmuchane lale. Ważne by mieć frajdę - "co komu do tego" - w końcu każdy kupuje za swoje. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 29 Września 2015 (edytowane) Po pierwsze jak już coś piszesz to pisz to zgodnie z zasadami językowymi. Zdanie zaczynamy od dużej litery i kończymy je kropką. Wymaga tego regulamin forum. Nie czepiam się pojedynczych błędów - ty nawet nie próbujesz... Dla mnie każdy rodzaj gumy w akwarium to marna mistyfikacja. Kojarzy mi się to z gumowymi kaczorami i takie jest moje zdanie. To że ktoś ma inne zdanie to ok - super. Ja mam akwarium po to żeby cieszyć się pięknem natury i obserwować pewne procesy, których bez akwarium nie dostrzegamy a nie po to żeby trzymać w nim gumowe kaczory i cieszyć się ich kolorem. Akwarium a w zasadzie pokój akwariowy jest dla mnie a nie dla znajomych. Jeśli ktoś ma na tą sprawę inne spojrzenie to super. Nie zamierzam go wyzywać od głupków i odmieńców. Każdy ma wolna wole i prawo do własnego zdania. Świetlówki "dają" "biki". Wszystko zależy od tego jak "silną" falę wytworzysz na powierzchni wody. Powstanie tak zwanych bików wynika z tego że światło ugina się na "sfalowanej" powierzchni wody a nie tylko z tego że źródło światła jest punktowe czy nie... To że ten efekt jest silniej dostrzegalny w przypadku punktowego źródła światła to już zupełnie inna sprawa. To ze ty tego nie rozumiesz to twoja sprawa ale nie pisz że ja opowiadam jakieś głupoty. Jeśli ja opowiadam głupoty to mylili się również Snellius, Young i wielu innych a komputery nie powinny działać. Young był jednym z "twórców" mechaniki kwantowej - między innymi jego doświadczenia doprowadziły do jej powstania. A tak poza tym to jestem inny od ciebie i bardzo mnie to cieszy. Koleżko nie pasuje ci temat to tu nie wchodz,kompletnie nie masz nic do powiedzenia w tym temacie jesteś normalny? bo ewidentnie szukasz zadymy! nie wiesz czego się przyczepić to czepiasz się słownictwa? kolego zawsze byłeś żałosny dla mnie,i z tymi głupimi teoriami szukaj zaczepki,ale nie tu jeśli komuś pasuje fish only to wara od niego,i ma prawo napisać o tym powiedziałem ,nie pasuje ci to wypad a upieranie się przy tym że świetlówki dają bliki jest kompletnym idiotyzmem ps,tak jesteś inny nie tylko odemnie ,ale i od wielu nie tylko moje zdanie Edytowane 29 Września 2015 przez Waldi (wyświetl historię edycji) Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 29 Września 2015 Wyraziłem swój pogąd. Jeśli masz z tym problem to masz problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach