Kijun Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 Witam. Przeczyściłem ostatnio ten cyrkulator i strasznie buczy. Nie wiem czy wcześniej też tak nie było, bo miałem też głośną obiegówkę więc coś tam zagłuszała, ale teraz (po wymianie obiegówki) buczenie jest wyraźne.. Czytałem, że z czasem im to mija, ale jest to tak denerwujące, że zastanawiam się czy nie reklamować. Tylko czy jest sens jeśli wszystkie tak mają? Chyba ciężko mówić o dotarciu, bo mam ją jakieś pół roku. Ja to jest u was? A tak na marginesie zastanawiam się czy takie buczenie może rybom przeszkadzać? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/75589-200-drugie-podejscie-by-kijun/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) Skoro buczenie zaczęło się po czyszczeniu, spróbuj jeszcze raz rozłożyć i złożyć ponownie może to coś da. U mnie RW4 buczała, dopóki nie odkryłem że kabel przenosi wibracje, gdy go trochę naprężyłem od razu nastała cisza. Edytowane 27 Maja 2015 przez jerzyk (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x52x50 (20cm komin z dolewką) + 80x35x40sump, JEBAO DCT-4000, Blau VM 8000 + RW4, grzałka 200w, Deltec sc1455, 90w LED DIY + arduino wschody/zachody + 2x 39T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smoku Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 Moje Rw-8 też do cichych nie należą. Przy zakładaniu zbiornika gdy był zalany jeszcze słodką wodą i stał na podkładce ze styropianu wibracje od nich przenosiły się na całą szafkę. Pracowały na 3-4 biegu. Hałasowały do tego stopnia, że myślałem o zmianie na Tunze. Po podłożeniu pod akwarium pianki wibracje są znacznie mniej dokuczliwe i stwierdziłem, że wymiana na tunze nie jest opłacalna . Ponadto skręciłem je do 2 biegu bo robią straszną zawieruchę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 Ja powiem że u mnie też zaczęła chodzić coś deko głośniej niż na samym początku sam jestem ciekaw czy dotrze się i będzie niesłyszalna jak zaraz po kupieniu Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kajtek77 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2015 (edytowane) Jak z waszymi pompami przeszło im ? Bo właśnie odpalam zbiornik i uruchomiłem je do mieszania soli. Jedna chodzi praktycznie nie słyszalna a druga buczy jak traktor. Obie nówki. Nie wiem czy coś robić czy zostawić , nawet nie wiem jak to się rozbiera i gdzie szukać przyczyny. Edytowane 25 Listopada 2015 przez Kajtek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium OW 120x60x60 + Sump 80x50x45h + Dolewka 40 l. / Deltec APF 600 na NJ 800 // Obieg Jebao DCT 8000 // Cyrkulacja 2 x Jebao RW 8 // Lampa Led Lumini glisten 150r2 + 120r1 // Grzałka Jager 250 wat // Sentry ATO // Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 u mnie o wiele cichsza się zrobiła, na 2 biegu nie słyszalna dopiero słychać ja trochę na 4 Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mark112 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Czy w Waszych RW-8 w trybie pracy W1 słychać lekkie stukanie jak wirnik rusza i zatrzymuje się ? Cytuj Mark 112 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kajtek77 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Powiem tak na noc wyłączyłem bo mnie K..wica chciała. Rano wstaje i traktor nadal jedzie no K...a.Więc wyłączyłem i włączyłem pierwszą i cisza. Wiec włączyłem traktor nr2 jeszcze raz i poszłem do roboty. Wracam i cisza oby dwa wiec musiały hyba się dobrze rozchulać. A na w1 dokładnie się przyjrzę bo nie zwróciłem uwagi. Cytuj Akwarium OW 120x60x60 + Sump 80x50x45h + Dolewka 40 l. / Deltec APF 600 na NJ 800 // Obieg Jebao DCT 8000 // Cyrkulacja 2 x Jebao RW 8 // Lampa Led Lumini glisten 150r2 + 120r1 // Grzałka Jager 250 wat // Sentry ATO // Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maksu Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 Ja wznowię temat, ponieważ kupiłem ostatnio jebao rw8 i na pierwszym biegu w programie W1 słychać wyraźne stukanie wirnika. Jak u was po tym czasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba8909 Zgłoś Napisano 30 Marca 2016 ja też kupiłem rw i coś i narazie buczą, poczekamy może się uspokoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romnar Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 U mnie narazie też buczą. Mam dwie i chodzą od trzech dni. Są słyszalne niezależnie od mocy. Na w1 słychać stukanie wirnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edue Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 U mnie RW-8 chodzi jak igła, nic zupełnie nie słychać, za to mam identyczny problem na RW-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba8909 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Kupiłem jakiś czas temu rw (jak wczesniej pisałem) poczekałem kilka dni troszke potrzeszczało , troche pobuczało i teraz chodzi jak igła nic nie słychać nawet do 7-8 biegu, więc myśle że to kwestia cierpliwości i wszystko bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maksu Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 po dłuższym czasie już wszystko się uspokoiło i jestem bardzo zadowolony z rw8 chodź szczerze wątpię iż na pierwszym biegu ma ona 700l/h (znacznie więcej), lecz mi to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 U mnie cisza. Super śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 Ja mam rw4 i rw8 stukały prawie półtora miesiąca teraz idealna cisza .Załączaj je raz na dzień na godzinkę na pełna moc .Będzie dobrze ,cierpliwości ja mam akwa w sypialni zero hałasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 gdzieś chyba czytałerm ze rw4 i 8 są jakieś wadliwe , mi siadła 4 po pół roku ... a musze kupić 2 mocniejszą i zastanawiam się nad 15 bo pomoć są lepsze Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damgol Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 U mnie też nie słychać ani buczenia, ani stuków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romnar Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 A u mnie po 2 miesiącach jak buczały 2 pompy tak buczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aleksander Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 U mnie w WP-40 był lekki luz między przyssawką a korpusem (to połączenie na 4 gumowych nóżkach) wsadzenie kawałka pianki pomiędzy poprawiło słyszalność i wysokość fali. Ale to wiekowy model może w nowych też warto spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 chyba wp są bardziej udane, nie ma o nich trmatów Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aleksander Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Też nie są jakoś super ciche Ale od ratownika który się włącza i wyłącza ciężko dużo wymagać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Kupiłem jebao rw 8 pierwszego dnia trochę przerażony byłem ale po 2 dniach tak ciszej sie zrobiło możliwe ze musi sie dotrzeć trochę. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez azgar (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aleksander Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 Im brudsza tym cieszą ale i mniej wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach