Darrius87 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Witam. Czy istnieje jakiś sposób na to brązowo-zielone włochate paskudztwo? WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Cotygodniowe podmianki wody, wódka 1ml na 100l wody i trochę czasu (liczonego w tygodniach raczej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek78 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 a nie przypadkiem 0,1ml na 100l ? Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Czyli co tydzień ile pozmieniać przy 140l? I za każdą podmiana wódkę? A jest sens zaciemniać? WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Tylko czy podmianka nie bedzie karma dla tego swinstwa jeszcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Nie wiem czy to przypadkiem od światła się nie robi... Ślimak turbo nie wyrabia B-) ale ślad po sobie zostawia WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Zaciemnienie dało chwilowy efekt... Natomiast wódka o bimber dali rade ;-) potem tylko kilka godzin sprzątania i czyszczenia i akwarium jak nowe, woda kryształ :-D Oby nie wróciło to dziadostwo! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Ten ślimak na zdjęciu to nie jest turbo. Ślimaki turbo mają zupełnie inną muszlę. 1 Ślimak to nie jest rozwiazanie. Najlepiej jest mieć ślimaki które się mnożą w akwarium. Wtedy wystarczy wrzucić ich na początku 10 - 20 i poczekać aż się rozmnożą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Ten ślimak to tylko muszla... Turbo były i tez tylko została ozdoba... Głupie glony Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Czyli jak z tym alkoholem? Ktoś może mi wyjaśnić proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Działa ;-) i jestem tego żywym przykładem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 No ale jakie proporcje? Co łac i na ile litrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 No ale jakie proporcje? Co łac i na ile litrów szukaj vodka method Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 1 ml vodki na 100l akwarium. Ja lałem bimber i działało ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Taka porcja codziennie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Tak. Możesz przez tydzień dawać nowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) ... jak zaczynasz z wysokimi NO3 i PO4 to proponuję jak thomas kay wyżej napisał zapoznać się jak to działa - dokładniej .... bo 1ml/100l to jest bardzo duże uproszczenie które u ciebie wcale nie musi zadziałać. Jak zaczniesz lać 1ml/100l przy 50 NO3 i wysokim PO4 to osiwiejesz zanim zobaczysz efekt. ... zapomniałem - warto jest jeszcze zakrapiać dobre bakterie. PK Edytowane 9 Grudnia 2015 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach