MaciejK Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Czy możecie mi doradzić jaką pompę dozującą do płynów kupić?? Zastanawiam się nad Pacyfic Sun Kore 5. Wykluczam pompy Jebao. Czekam na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Słyszałem że firma eb tech polska robi dobre pompy może ktoś używa i się wypowie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Ja mam i gorąco polecam Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 25 Września 2015 A ja polecam Kore. Kupilem podstawowa wersje i jestem mega zadowolony. Precyzyjne dozowanie kropelkowe, bardzo prosty interfejs. Mozliwosc rozbudowania do automatycznej dolewki, mozliwosc dolozenia czujnika temperatury i w przyszlosci sterowania wiatrakami, mozliwosc automatycznej podmiany wody. Takze to nie tylko dozownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Również mam ebtecha i złego słowa nie powiem Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwischen Zgłoś Napisano 25 Września 2015 A ja polecam pompy firmy Arka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Ja zdecydowałem się na grotecha i też jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Prawda taka, że każdy będzie chwalił to co ma. Mam ebtecha, ale jak zamawiałem to nie było jeszcze na Polskim rynku Jebao bo pewnie z racji ceny by na nią padło. Wielu ludzi je używa i chwali. Odpalam takową u ojca właśnie. Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Moim zdaniem jebao jest głośniejsza i ma strasznie upierdliwą obsługę, ebtech jest dużo wygodniejszy dzięki aplikacji na PC Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Prawda taka, że każdy będzie chwalił to co ma. Mam ebtecha, ale jak zamawiałem to nie było jeszcze na Polskim rynku Jebao bo pewnie z racji ceny by na nią padło. Wielu ludzi je używa i chwali. Odpalam takową u ojca właśnie. chwali ? Troszkę poczytałem forum to jebao jako dozownik nie bardzo ...zależy kto ile dozuje i na jakiej dokładności mu zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 25 Września 2015 No właśnie za Kore przemawia to że z czasem można ją rozbudowywać i mnie wszytko w jednym. Ale z drugie strony jak się zepsuje to nie mamy pompy do płynów, dolewki i innych rzeczy które do niej podłączyliśmy. Naprawdę ciężki orzech do zgryzienia tym bardziej że ceny są zbliżone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 25 Września 2015 (edytowane) Słyszałem że firma eb tech polska robi dobre pompy może ktoś używa i się wypowie.. Mam i polecam. Firma polska w pełnym tego słowa znaczeniu, kontakt wzorowy, pełny support, dokładne dawki i intuicyjne sterowanie - zwłaszcza przez bluetooth. Cena bezkonkurencyjna. Jakość - nic do zarzucenia. ps. nie wiem jak inne pompy, ale mój model obecnie ma 4 pompy - mogę je rozbudować do 8 szt. Mogą być różnej wydajności. Co jest przydatne np. przy dolewce. Edytowane 25 Września 2015 przez dale (wyświetl historię edycji) Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta93 Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Ja mam aquatrend doser one evolution. Jest bardzo precyzyjny i prosty w obsłudze, tylko podstawą jest prawidłowe skalibrowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach