Maciek J. Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Witam, mam ten cyrkulator w swoim akwarium, 60x35x35 cm i ciężko mi go ustawić, bo dmucha tak mocno, i to na najsłabszym ustawieniu. Przerzuca piach, wywala LPS'y na jedną stronę, podwija Grzybki, etc. Macie jakiś sposób na taką kwestię?Chciałbym ustawić możliwie naturalny ruch wody i korali, ale nie jestem w stanie przy tym monstrum. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam, MacieJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezek Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Zasilacz 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepangranit Zgłoś Napisano 24 Października 2015 myślę,że będzie ciężko w tak małym akwarium...pozostaje ci czekać aż pompa trochę zarośnie lub wymienić na słabszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo120288 Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Na krótkim boku masz ja ustawioną? ile cm od powierzchni? Cytuj 125l cube+81sump|10kgLR+4,5kgLS|ATI Sunpower 6x24w t5|deltec ap600|2x6015|nj2300|. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Terasz na na lewej stronie, na najniższym programie. dmucha na tylną szybę, woda się od niej odbija i leci przez szczeliny w skałach na przód. To najlepsze co udało mi się póki co ustawić. Jak to by było z tym zasilaczem, zostanie jej połowa mocy? Edytowane 24 Października 2015 przez Maciek J. (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Mocy zostanie mniej więcej połowa. Ale ja też bym poczekał aż troszkę zarośnie. Jebałki maja to do siebie ze z czasem robią się coraz słabsze. Ile czasu już kręci? Pozdrawiam Maciej Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Mam go od pół roku i ten syfek, owszem, spowalniał go, ale nie aż tak... Myślę, że opcją z zasilaczem jest spoko. Mając dwa, mogę już dowolnie sterować mocą. Czy taka zabawa z zasilaczem może w jakikolwiek sposób uszkodzić cyrkulator lub sterownik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezek Zgłoś Napisano 24 Października 2015 U mnie działo jakieś pół roku i było ok żadnych problemów ze sterownikiem lub pompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Zrób dokładnie jak mówi cezek - zasilacz 12V zmniejszy wydajność pompy o 50% Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Amperaż także zmniejszyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezek Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Zasilacz najlepiej taki sam tylko 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 24 Października 2015 Ok. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Pięknie pomogło, teraz jest idealnie. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Dziwne , bo nie dawno pisałem że moje rw4 jest słabe... mam akwarium 60x30x40 i zastanawiam się zeby 2 wstawić .fakt że nie mam jeszcze obsady Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Powiem Ci, że już myślałem nad jego sprzedaniem, bo nie było opcji aby ustawić jakiś fajny obieg. Albo wywalało piasek w toń, albo przewalało Euphyllia'e na jedna stronę, wywijało Grzybki, etc. A przy tym zbierało mi się sporo detrytusu. O programach innych niż najsłabsze mogłem zapomnieć, a teraz - bajka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Mam taki sam litrasz jak ty i zobacz jak na maxa buja, akwarium bardzo świeże ale myślałem że bedzie lepiej Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 26 Października 2015 Bujanie spoko, tak jak u mnie, ale nie byłem zadowolony z ruchu korali, obiegu wody i wyciągania detrytusu, doszedłem do wniosku, że najlepsze wyniki osiągam na ciągłym dmuchaniu, ewentualnie na programie 'else'. Wtedy wszystko pięknie się rusza, a woda dociera niemal wszędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach