craze121 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Czy ten ukwial będzie parżyć inne korale i jak go najlepiej przymocować do skały nic mu nie będzie jak go superglue przykleja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Na 99% będzie parzył. Nie da rady go przymocować bez robienia mu krzywdy. Także sam musi sobie znaleźć odpowiednie dla niego miejsce. Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
David123 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Ukwiałów sie nie przykleja.poloz go na skale i sam sie chwyci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) na klej nie chwyci wydłub w skale otwór o średnicy około 2 cm, wsadziszgo go tam i będzie siedział edyta. i wcale nie powiedziane że będzie parzyl,moje np miękasow nie parza Edytowane 4 Listopada 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Dlatego napisałem że na 99 procent. Mój parzy wszystko co napotyka na drodze Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Dlatego napisałem że na 99 procent. Mój parzy wszystko co napotyka na drodze Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 ukwiały wszystko parzą,miękkie tez,tylko jedne bardziej inne mniej parzenie tolerują Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 U mnie to tak wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 noo ,u mnie podobnie Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 u mnie dla odmiany tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
craze121 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 No przyczepił się w miejscu co chciałem i odrazu się rozlozyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek232 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Obserwuj czy nigdzie nie robi wycieczek, moze to sie nieprzyjemnie skonczyc dla innych podopiecznych. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Obserwuj czy nigdzie nie robi wycieczek, moze to sie nieprzyjemnie skonczyc dla innych podopiecznych. Powodzenia Albo dla niego samego, jak wejdzie w cyrkulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Mój wędruje już 2 miesiące i parzy co się da miejsca nie może znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnap86 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2016 Odkopie. Otoz moj quadri zaczal lazic. W zadadzie to wybral sie na spacer, zeby sie schowac. Czyscilem pompy i musialem je ustawic troche inaczej niz byly i chyba to mu sie nie spodobalo, bo przed tym zabiegiem siedzial w miejscu od kad go tam posadzilem po zakupie pol roku temu. Wlazl pod skale w poblizu caulastrei i troche sie obawialem wiec go przegonilem curkulatorem. Jak tak siedzial w poblizu, to zauwazylem, zeprzy dotyku caulastrei od razu sie cofal/zwijal. Tak jak my jak dotkniemy czegos goracego czy pokrzyw. Natomiast nie zauwazylem zadnej reakcji ze strony caulastrei. Moje pytanie. Co jest niebzepieczniejsze, kto i dla kogo. Lazacy ukwial stanowi smiertelne zagrozenie dla korali? Czy moze tylko je podrazni, ale nie pozabija? A moze to korale sa dla niego zagrozeniem? Jak to wyglada w praktyce? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/79187-krakenowe-240l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2016 Ukwiały parzą wszystko czego dotkną,a odpowiednie miejsce to sam sobie znajdzie Jak już znajdzie sobie wygodne miejsce, daj mu jeść i karm go raz w tygodniu to nie będzie wędruwał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2016 nie wszystkie ukwiały parzą miałem quadri co nie parzył koralowców a przynajmniej kilku gatunków z którymi miał styczność mnap86 jak ukwiałowi by cos sie nie podobało czy go drażniło to sobie pójdzie gdzie indziej o koralowce się martw jedynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnap86 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 No wlasnie o korale sie boje, bo mam malo i bardzo male... eufilia 2 glowki, caulastrea w trakcie podzialu na 3 na 5 glowek. druga 5 glowek... 2 male kolonie zoa takie po 5x5cm... z 10-12 nieduzych mordek favii, 6 mordek echinophylli... i kilka innych bardzo drobnych, mozna powiedziec szczepek... Jezeli akwarium jest pelne korali, kolonie sa duze i silne to jak cos sie sparzy... zawsze jakas szansa, ze przetrwaja jest... natomiast jak mi cos wlezie na taka 2-3cm szczepke to chyba raczej marne szanse... Cytuj http://nano-reef.pl/topic/79187-krakenowe-240l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Ja mam kilka sztuk quadricolor i wszystkie parzą korale. Niektóre siedzą w miejscu miesiącami a inne wędrują po akwarium.Taki ich urok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach