dawid_jg Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Mam problem z rozpoznaniem plagi... Przesiadlem sie na wieksze akwarium no i zaatakowalo mnie to... Parametry ok: no2 - 0 no3-5 p4-0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 wygląda na dino jak możesz to zrób lepsze fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walpie Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Jak dla mnie cyjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 dokladales jakieś nowe rzeczy np piach,skałę bo to by wyjaśnialo przyczynę , trochę to dziwne że tak wywaliło, no chyba że miałeś to w starym zbiorniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Piasek jest nowy. Starego nie przekladalem tylko wyrzucilem... W nowym zbiorniku dalem nowy piasek. Dodam ze akwarium jest miesiac po przejsciu na wieksze... I jedyne co mnie spotkalo z ponownego dojrzewania to wlasnie to dino... Nawet wiekszego skoku parametrow nie mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 no właśnie, piasek pewnie zasyfialy z nylonowego wora, takim właśnie piachem córka załatwiła sobie akwa, potem ratowanie wodą utleniona, na szczęście pomogło i zwalczylo robiłem trzy przesiadki i żadnych skutków ubocznych nie miałem ale niczego ze sklepu nie dokladalem, piasek stary płukalem a jak było mało to dokladalem z działających zbiorników poczytaj o dozowaniu wody utlenionej, jest skuteczna i nie ma skutków ubocznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Aha czyli to wina piasku... No to czekamnie walka z dino;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Jak dla mnie to cyjano Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 To teraz juz nie wiem;p cyjano chyba latwiej sie pozbyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Dla mnie to cyjano. Co by zreszta nie mówić, to dino i cyjano często występują razem. Co do powodów wystąpienia to jest to piękny przykład sytuacji kiedy do w miarę dojrzałego systemu wrzucamy czysty i martwy piasek. Mamy dodatkową przestrzeń do życia dla mikroorganizmów i w pierwszej kolejności jest zasiedlana przez organizmy najbardziej ekspansywne czyli właśnie dinoflagellata i cyjanobakterie. @Volf - Zawsze są skutki uboczne. Mniejsze lub większe, pozytywne lub negatywne, ale zawsze jakieś są. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 To jak to teraz zwalczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 zawsze są skutki uboczne, co do tego nie ma wątpliwości, ale można się bronić właśnie ograniczając wkladanie nowości do działających zbiorników dawid we Wrocławiu jest kilku" zapaleńców " przyjdą, obejrzą i doradzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TransmissionTechnic Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Dla mnie cyjano. Czesto wyskakuje przy podmianie zbyt duzej ilosci wody Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach