Kelvezu Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Czy wasz salarias też gryzie? Za każdym razem jak wkładam rękę do akwarium, wyskakuje ze skał i cap. I nie to, że się pomylił, atakuje kilka razy. To strasznie irytujące, bo przypadkiem strącam szczepki. Da się go wytrenować, żeby tak nie dzikował? Oprócz tego mam błazenka, który śpi w panelu. Ale to mi nie przeszkadza. Cytuj 250 L w obiegu. BM Curve 5, refugium. IT Evergrow 2060. Jebao DCT4000, RW-4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Ty masz alariasa, który atakuje. Mnie zaś gryzie i atakuje malutki błazenek jak wkładam rękę do akwarium. A pręży się i stroszy, jakby był gigantem Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Okazuje ci milosc;)) sproboj nakarmic go z reki na pewno poprawi wasze relacje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Gryzie bo broni swojego rewiru tak jak blazenki tez tak potrafią atakowac Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel810 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 tez tak mam z błaznami, takie maluchy, a jak włoże ręke zeby nakarmic borsuka to chyba zazdrosne o pieszczocha tez tak delikatnie podgryzują dobrze ze to nie piranie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Na rafie nie widziałem bardziej agresywnych ryb niż błazny. Istne demony terytorializmu. Kiedyś wrzucę film jak atakowały. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mast Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Mój Salarias też tak miał, z czasem mu się odmieniło. W moim zbiorniku to Salarias jest najbardziej zmienną i humorzastą rybką. Niezwykle terytorialna, ciekawska i uparta. Potrafi przenosić kamyki wielkości połowy jej ciała z jednego końca akwarium na drugi. Uwielbia bawić się tabletkami glonowymi, które wozi po całym akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 I moj tak miał że mnie non stop atakował ale dla mnie to było pozytywne jak dla mnie To była za***ista rybka (była bo 3 dni temu mi popłynął na wieczną rafe :( a miałem go 3 latka ) Wspaniała rybka przejdzie mu ,mojemu tez przeszło i odpuścił ataki na mja reke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 4 Października 2019 Fajnie, że znalazłem taki temat. Zachodziłem w głowę, czy to normalnie zachowanie salariasa, który w pusku różności przenosi. Mój ma swoje ulubione skałki na których lubi sobie przysiąść. Jak tylko w pobliżu pojawi się np asterina, to bierze go w pysk i wynosi na drugi koniec akwarium. Wygląda to zabawnie. To samo robi z nassariusami - z zaciekłością roznosi je po kątach. Chętnie poczytam o innych zachowaniach tych ryb. Ktoś coś ciekawego zaobserwował? Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kichnu Zgłoś Napisano 4 Października 2019 Mój Salarias zrzuca lub przesuwa szczepki, które postawię nie po jego myśli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach