qni Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Czy da się przedawkować bakterie probiotyczne? jeżeli tak, to czym to skutkuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 da się niestety tak jak i wódkę ,nastąpi przyducha i tlenu zabraknie dla rybek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mast Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Pierwsza oznaka to zmętnienie wody jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Producent bakterii przewiduje 1/2 kropli na moje akwarium dziennie. ja daje krople dzienni i mam problem z pH. zastanawiam się czy nie w tym leży problem. Dzięki, ograniczę dawkowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 To dawaj po jednej kropli co drugi dzień, ja tez tak robię. Dziś bakteria, jutro pozywka i tak na zmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 @qni bierzesz 4ml wody do strzykawki, dodajesz kroplę bakterii, mieszasz, wlewasz połowę dzisiaj, a pozostałą za 2 dni ... to ci pomoże utrzymać porządek dawkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Przy probiotyce to ph jest dość niskie. CoralB przy metodzie metodzie probiotycznej stabilizuje właśnie pH. Edytowane 27 Listopada 2015 przez pinki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Trochę nie jasno to napisałeś dlatego dopytam. CoralB pomoże mi ustabilizować pH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Dokładnie tak, coralB stabilizuje pH oraz przy okazji klaruje wodę. http://aquaforest.eu/pl/product/coralb/ Leję regularnie codziennie bakterie probiotyczne wraz z pożywką i nigdy nie zaobserwowałem negatywnych skutków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hex222 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2015 Witam, Podłączę się pod temat. Otóż posiadam co tydzień takie gluty w kaskadzie: Przy cotygodniowym "serwisie" usuwam te gluty ale pojawiają się znow. 1.Czy to oznacza zbyt dużo bakterii podawanych czy może zbyt dużo pożywki (NO3 PO4X)? 2.Czy takie gluty mogą oddawać azotany i fosforany do wody? 3. Czy powinienem przestać podawać pożywkę albo przez jakiś czas zaprzestać dodawać bakterii. Aktualnie Bakterie aplikuje co tydzień po podmienie a pożywkę co dziennie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach