Sider Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Czy ktos jest w stanie mi pomoc.Urwalu mi sie dzis dwa kable w pompie,stwardnialy i sie ulamaly.Czy rozbieral ktos juz kiedys pompe aquabee?Przewody sa zbyt krotkie zeby odizolowac i polutowac,a wogole to wymienilbym kabel.Jak sie dostac do srodka pompy zeby odlutowac resztki kabla?Pomozcie Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
izik Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Lepiej ją wyrzuć jak Ci życie miłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Da się to zrobić przy odrobinie wprawy. Obudowa jest nierozbieralna. Trzeba wyfrezować przewód do okoła tak by szło go przedłużyć a następnie ubytek uzupełnić żywicą epoksydową. Inaczej pompa w śmieci. Mogę się podjąć naprawy jeżeli koszty wysyłki nie są wyższe od wartości samej pompy. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chelmon1 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) O jeju aż mam ciary. Kiedyś miałem podobną sytuację z pompą cyrkulacyjną i jak włożyłem rękę do wody zdałem sobie sprawę że mogłem ostatni raz stać przy akwarium. Ja bym kupił nową albo używki w dobrym stanie. Jak ja szukałem to nikt nie miał a teraz Jest tego trochę np na olx kolega sprzedaje. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez chelmon1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 Daj sobie spokój nikt ci nie da 100%gwarancji że będzie dobrze a zdrowie jest najważniejsze Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reigher Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 Kupić dobry silikonowy przewód, trochę wysiłku żeby dostać się głębiej, polutować przewody, zabezpieczyć termokurczkami z klejem. Zalać żywicą jak Grzegorz pisze. Pompa jak z fabryki. Przy sumiennej naprawie nie powinno być żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 śmietnik bez pytań nie kombinuj bo ciebie popier,,,,,,, i i twoje zwierzaki , Panowie ogarnijcie się trochę i przestańcie głupoty pisać , będziecie się narażać to sami a nie doradzajcie komuś ,słona woda i prąd brawo Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sider Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2016 Pompa nie nada sie.do naprawy przewodu.Macie jakies sposoby na przyszlosc na zabezpieczenie przewodow przed pekaaniem w slonej wodzie? Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach