grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) @big daddy Zobacz zdjęcis "nuclear green palythoa" Wysłane z Tapatalka Edytowane 27 Maja 2016 przez grzegorz88wroc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Ok dzięki! Ale to chyba nie to jednak. Jakieś pomysły? Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Green protopalythoa Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Dzięki wygląda że to jest to tylko trochę się podwija do góry. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ezoa.pl Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Plankton leje w ilosci 50ml co drugi dzien. Zazwyczaj staram sie lac kiedy korale sa porozwijane. Na fotkach widac efekt dodania planktonu przy nocnym oswietleniu Karmisz z pipety czy lejesz po prostu do baniaka? I jeszcze co do fito i nawożenia. Robisz tak, że odlewasz połowę butelki i ją sobie nawozisz a drugą połową karmisz czy lejesz nawóz do butelki i z tego lejesz co dwa dni? Czym nawozisz fito? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camaro Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Karmisz z pipety czy lejesz po prostu do baniaka? I jeszcze co do fito i nawożenia. Robisz tak, że odlewasz połowę butelki i ją sobie nawozisz a drugą połową karmisz czy lejesz nawóz do butelki i z tego lejesz co dwa dni? Czym nawozisz fito? Plankton podaje bezposrednio do akwa Mam wlasny reaktor wiec nastanie mam caly czas 15 l planktonu Co ro nawozenia karmie co 2 dzien solidna szczypta soli H2O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 ... a nie obserwujesz dominacji a później eliminacji niektórych gatunków zoa względem siebie? U mnie przy takiej samowolce zanikają niektóre gatunki bezpowrotnie ( zazwyczaj te bardziej kolorowe ) a w ich miejsce wchodzą inne silniejsze zoa ( zazwyczaj te mniej kolorowe ... niestety ). PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camaro Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 ... a nie obserwujesz dominacji a później eliminacji niektórych gatunków zoa względem siebie? U mnie przy takiej samowolce zanikają niektóre gatunki bezpowrotnie ( zazwyczaj te bardziej kolorowe ) a w ich miejsce wchodzą inne silniejsze zoa ( zazwyczaj te mniej kolorowe ... niestety ). PK Choc posiadam tak wiele korali cale ich rozmieszczenie bylo bardzodobrze przemyslane a i zczasem pewne rzeczy zmienione. Staralem sie umiescic wiekszosc zoa nawypustach gdzie niemaja mozliwosci szybkiego rozrastania a i gatunkowo dobrane sa tak by mogly rosnac kolo siebie. Dobor swiatla i nadmuchu tez ma duze znaczenie bo wiele gatunkow zoa ma rozne upodobania. Zoa to nalrawde wdzieczne korale jesli sie onie troszeczke zadba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Patryk1977 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2016 (edytowane) A oto i moje piękności Edytowane 7 Czerwca 2016 przez Patryk1977 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Takie moje Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez k_bad (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 Kilka moich bestyjek. Niestety większość już sprzedana, ale wkrótce wracam do gry Daję amino 1-2 w tygodniu, witaminę C, pierwiastki śladowe i dużo miłości Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irek_Winnicki Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 Przejrzałem cały wątek i już wiem że chcę zoa, niesamowita jest ta ilość odmian i ich kolorystyka. Aż dziwne że na początku nie brałem ich pod uwagę, jakiś ślepy byłem :-). Czekam na kolejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 doprowadź parametry do przyzwoitych wartości a potem odwiedź Murenę - mają trochę ciekawych okazów Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Szydło Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Takie tam na szybko Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Piotr Szydło (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irek_Winnicki Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) doprowadź parametry do przyzwoitych wartości a potem odwiedź Murenę - mają trochę ciekawych okazów Narazie zbiornik dojrzewa stąd tak wszystko na czerwono :-) dlatego nie chodzę do Mureny żeby mnie nie kusiło Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Irek_Winnicki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 Piotrek gdzie takie fajne kupiłeś? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plaster2 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 pare moich okazów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danp Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2016 @Piotr Szydlo alez przepiekne okazy. Jak sie nazywaja te ponizaj "rasta", nazwa mi uciekla a sa mega Cytuj 380l FOWLR sie robi, beda rybki... 190l kosteczka, na ledach, pare rybek, same lps i zoaski, sprobuje to zrobic jak nalezy tym razem... link do kostki: http://nano-reef.pl/...ow/#entry656361 link do FOWLR: http://nano-reef.pl/topic/91587-380l-fowlr-nie-ma-jak-rybki/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Szydło Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 @Piotr Szydlo alez przepiekne okazy. Jak sie nazywaja te ponizaj "rasta", nazwa mi uciekla a sa mega Rastas ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danp Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Rastas ...... Piotrze ponizej rastas, rasta to ja wiem jak wygladaja sam mam. Trzy gloweczki tam widze, pomaranczowo-zolte z jakims granatowym srodkiem. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez danp (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l FOWLR sie robi, beda rybki... 190l kosteczka, na ledach, pare rybek, same lps i zoaski, sprobuje to zrobic jak nalezy tym razem... link do kostki: http://nano-reef.pl/...ow/#entry656361 link do FOWLR: http://nano-reef.pl/topic/91587-380l-fowlr-nie-ma-jak-rybki/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Pewnie chodzi o fruit loopsy https://www.google.c...fruit loops zoa Dosyć efektowna odmiana Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2016 Acry, acrami ale ZOA też są Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spajdi Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Coś z mojego słoika: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plaster2 Zgłoś Napisano 2 Września 2016 nowe zoasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach