Gothmog Zgłoś Napisano 7 Lutego 2016 Czy do zbicia NO2 i NO3 stosuje się zeolit? Stosuje go w słodkim i jest super ale nigdzie nie znalazłem czy można go stosować w morskim. Chciałbym w skarpecie włożyć jakieś 500 ml i dać do sumpa. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 7 Lutego 2016 Stosuje się,w systemach low nutrient,dla korali sps. Poczytaj o metodzie zevit. W akwa z miekasami i lps nie widze sensu stosować. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 7 Lutego 2016 I pamiętamy o Po4 Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 7 Lutego 2016 A co z PO4, ja mam niewykrywalne. Potrzebuje zbić no2. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Odświeżam temat. Czy w trakcie dojrzewania mogę włożyć w skarpecie do panelu zeolit. Tak się składa, że mam go jakieś pół kilo. Tak jak pytał Grzesiek - czy pomoże on zbić No2 ? Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Tenshuchiyu (wyświetl historię edycji) Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Odświeżam temat. Czy w trakcie dojrzewania mogę włożyć w skarpecie do panelu zeolit. Tak się składa, że mam go jakieś pół kilo. Tak jak pytał Grzesiek - czy pomoże on zbić No2 ? U mnie się nie sprawdził. Moczył się ze 2 tygodnie i kompletnie żadnych efektów. Lepiej daj Purigen w skarpecie. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Zeolit od KZ spełnia dwie funkcje. Pochlania NH3/NH4+ z wody. Do tego może wisieć w skarpecie Po drugie jest platformą dla bakterii, pod warunkiem, że stosujesz pełną metodęz pozywkami. Do tego powinien być reaktor Zeolitowy Poł kilograma ZL nie spełni jednak zadania i chyba mija się z celem. Jak wysokie masz NO2, NO3 i PO4? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 No 2 >1 No 3 - 120 Po4 - 0,2 To dopiero początek. Pytałem ponieważ znalazłem jeszcze woreczek zeolitu w szpargałach słodkiego baniaka i zastanawiałem się czy miałoby jakiś sens włożenie do akwarium. Purigen zakupię za jakiś czas jak akwarium nieco dojżeje. Dzięki panowie za informacje Tenshuchiyu mobilnie z LG G3 Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach