darekkuku Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Czyli ,jaki jest ten przelicznik ? cm/l wody? Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 No akwarium zacne. Jednak tam jest wg opisu ponad 2000 l - plus nie wiadomo ile w obiegu. Ale akwarium robi wrażenie. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 widziałem już kiedyś ten filmik, akwarium spektakularne, ale kolory trochę przejaskrawione Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Stara dobra szkoła (np. Nick Daikin "Morskie Akwarium) mówi, że 27 litrów wody to minimalna ilość na każde 2,5 cm ryby dla akwariów mieszanych. Oczywiście do obliczeń przyjmujemy rozmiar ryby "dorosłej. I tu wcale nie chodzi o możliwość utrzymania dobrych parametrów wody, ale raczej o minimalną przestrzeń, w której ryba czuje się w miarę dobrze. Tak więc wszyscy mamy akwaria mocno przerybione. Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Cacuszko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Korale jako filtracja. Super ! Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Mnie powaliło na kolana. Nie wdziałem jeszcze, takiej mnogości koralowców w jednym akwarium . Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Mi też zawsze się wydawało, że ile by nie było zwierzaków to przecież odpowiednia filtracja i będzie dobrze... niestety w praktyce nie jest to takie proste ...ale jak się okazuje jednak możliwe. Zawsze zadziwiał mnie ten zbiornik, pewnie doskonale wszystkim znany Tyle że w tym przypadku filtracja zajmuje pół domu Edytowane 16 Lutego 2016 przez J@cekWro (wyświetl historię edycji) Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom_Killer Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 no ktoś ma fuksa - para chelmonów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ciekawe jaka tam jest filtracja? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minio_p Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ryby w tym akwarium nie mają praktycznie przestrzeni do pływania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apolonia Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 a jednak się da:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach