Skocz do zawartości
Konradek

,,Nie''czyszcząca krewetka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moje ryby chorują na ospę, w sklepie powiedziano mi, że najlepszą receptą na to jest krewetka czyszcząca. No i tu pytanie, krewetkę jak i błazenki mam już ponad rok a ona nie jest ich czyszczeniem zainteresowana. Czy istnieje jakiś sposób aby ją do tego nakłonić? Dodam, że jak wsadzę rękę do akwarium to w mgnieniu oka się na nią rzuca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Moim zdaniem bardziej błazny nie są zainteresowane czyszczeniem przez krewetkę.

Inne ryby ( przynajmniej u mnie tak jest ) podpływają do krewci a ona robi co trzeba.

Co do ospy to gość w sklepie zrobił cię w ....balona :yes - krewetka nie pomoże ci na tę chorobę - one tylko czyszczą rybę z insektów i resztek pokarmowych.

Solarium V3

fc489c49e03bec218befb7372bfc324fu723a639

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę potwierdzić, blazenki uciekaly od krewetki nawet jak zachorowały na oodinium. Rękę krewecia bardzo chętnie czyści, pozwalam jej się zbadać, żeby się czuła potrzebna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat uwierzyłem w tą krewetkę jako lekarstwo z uwagi na to, że ospa to choroba pasożytnicza więc krewetka mogłaby te pasożyty wyczyścić no ale... Oby tylko bidule przeżyły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę potwierdzić, blazenki uciekaly od krewetki nawet jak zachorowały na oodinium. Rękę krewecia bardzo chętnie czyści, pozwalam jej się zbadać, żeby się czuła potrzebna

Ale ty wyrozumiała kobieta jesteś :)

Solarium V3

fc489c49e03bec218befb7372bfc324fu723a639

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie ryby traktowaly ja jak natreta. Teraz juz nie ma kogo czyścić, a co wkładam rękę to na nią wchodzi, wiec pozwalam na badanie.

Ale fakt, idiotycznie zabrzmiało to zdanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.