JAGUAR Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Witam . Noszę się z zamiarem zakupu mureny zielonej mam Murene zebre ale chciałbym poznać doświadczenia innych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Oczywiście żeby ktoś nie zarzucił mi małego zbiornika wspomnę że pod koniec roku planuje zmianę na ok. 1000 l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam160 Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Chodzi Ci o Gymnothorax funebris? Wiesz, że to osiąga ponad 2m długości? Edytowane 8 Marca 2016 przez Adam160 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 Tak o tą wiesz ja nurkuje trochę w życiu miałem okazje ją dotykać .Wszedł mi do głowy taki pomysł ona plus 3/4 duże inne ryby same miękasy ewentualnie lpsy Zbiornik w sumie mogę i większy zrobić miejsce jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 12 Marca 2016 Zamówiłem wstępnie u Jadwigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 12 Marca 2016 pochwal się nią jak już trafi do baniaka Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 13 Marca 2016 Jak chcesz zerknij na zebre a green moray mam mieć w kwietniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 no bajka! karmienie mureny z ręki! Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 no bajka ! karmienie mureny z ręki a nie ze szczypiec. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 Dzięki wielkie . Potrzebowałem trochę czasu na to Muszę się wciągnąć trochę w technikę przesyłu tu filmików i zdjeć a wogóle nagrać coś może lepszym sprzętem bo iPhone trzymałem na stojąca i na telefonie ogłada sie fajnie ale na kompie obcięte są boki Jak podałem jej czasem ze szczypiec to jest ostrzejsza w zachowaniu a z ręki zachowuje sie spokojnie z dystynkcją i klasa może jest poprostu ostrożna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 ładnie wcina Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xroksana22 Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 https://m.youtube.co... Jak chcesz zerknij na zebre a green moray mam mieć w kwietniu Czy dla mureny zbiornik musi byc szczelnie zakryty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 15 Marca 2016 Czy dla mureny zbiornik musi byc szczelnie zakryty? zakryty nie koniecznie.... ale na pewno wskazana korona , oraz zasłonięty siatką komin . Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 22 Marca 2016 mam zabezpieczony komin plus korona plus zasłonięta szczelina pomiędzy ścianą a akwarium tak sie przygotowałem bo sie naczytałem powiem tak nie było to potrzebne no może kwestia zabezpieczonego komina ona nie jest głupia żeby wychodzić z wody ponadto wogóle ją to nie interesuje jeśli chodzi o zebrę bo zauważyłem po zachowaniach innych gatunków że powiedziałbym są bardziej pobudzone głupsze to może złe słowo ale coś w tym jest hahahhahaha. Z zebrą już jakieś małe doświadczenie mam mogę się podzielić i przypomne iż pływa w zbiorniku rafowym z przeróżną obsadą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach