p@weł Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 moje akwa ma pokrywe parowanie i takie tam odwieczne problemy mam t5 w oprawie hermetycznej ale chciałbym dołożyć coś typu led narazie miękasy będą i pożniej lps-y czy taka lampa ma sens?https://www.akwarystyczny24.pl/ceab-drysetled-15000k+blue-2x25w-145cm-dlwb150b--zestaw-oswietleniowy-led-do-obudowyzabudowy-p-5759.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 Poszukaj czegoś z podręcznikiem interpunkcji dodawanym gratisowo, bo Kolego, z całym szacunkiem, ale żeby to zrozumieć musiałem kawę zaparzyć... Co byś nie zrobił, musisz rozwiązać problem skraplania. Bo nie dość że odbłyśniki niszczysz, to świetlówki "zarastają" solą. Akwarium się nagrzewa, no i wilgoć nie służy elektryce. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 Po co Ci pokrywa? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 Po pierwsze wywal pokrywe Po drugie co to za badziew za taką kasę zrobisz sobie fajna lampę led albo kupisz używana na forum lub złociszy któremuś z forumowiczów to ci poskłada, wschodu zachody i inne bajery a nie takie swietlówy jak do obory hehe Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apolonia Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 weź pod uwagę, że pewnie za chwile będziesz chciał mieć spsy i będziesz potrzebował nowe oświetlenie. Tak się tylko mówi że spsy to raczej nie.... a później stwierdzisz.... może jakieś proste twarde ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Skraplajaca woda to nie problem, wystarczy pare wentylatorow. Ale wtedy wiecej wody paruje. Edytowane 16 Marca 2016 przez pokson (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) a u mnie woda nie paruje, bo jest pokrywa a pod nią świetlówki t5 hermetyczne.odnośnie przegrzewania to nie problem bo sumpa mam w piwnicy a tam może być zimno lub ciepło jak zechce.szukam tylko światełka bez tych wszystkich wentylatorów ale coś z ledów bez chłodzenia,nie wiem czy coś takiego w ogóle jest. Edytowane 16 Marca 2016 przez p@weł (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach