laris52 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu tego korala, i chciałem się dowiedzieć jakie macie spostrzeżenia z jego hodowli? Spotkałem się z dość skrajnymi opiniami, jedni twierdzą że przy dokarmianiu ma imponujące przyrosty i jest w miarę łatwym lpsem, gdzie indzie wczytałem że potrafi się schować na kilka tygodni z byle powodu? A może ktoś z forum ma jakieś fajne szczepki na zbyciu? N polskim rynku widziałem tylko sino-zielone, za to na zagranicznych forach są zdjęcia odmiany żółtej i różowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Mozesz pokazać zdjęcia tych różowych i żółtych? Korale raczej sie nie fosza z byle powodu-powód jest zawsze:) Jest to łatwy LPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam, karmię i rośnie. Dostałem 5 główek po 2 miesiącach jest 2x tyle (oczywiście małych). Powiedziałbym, że raczej prosty koral. Co do odmian kolorystycznych to myślę, że jest to głównie kwestia karmienia i światła w nadmiarze lub niedoborze którychś z tych dwóch. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez k0k0z (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vtecs Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 Też sądzę że to łatwy koral.U mnie rośnie najszybciej ze wszystkich lps,ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam @laris52 Przeglądnij sobie ten link i czy na pewno widziałeś dunce https://www.reefs.co...ide-sun-corals/ Pozdrawiam Edit: co do samej dunc... to naprawdę twardy koral do zabicia z kawałeczka tkanki odrośnie Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 AnT dałeś linka do T ubastraea Witam @laris52 Przeglądnij sobie ten link i czy na pewno widziałeś dunce https://www.reefs.co...ide-sun-corals/ Pozdrawiam Edit: co do samej dunc... to naprawdę twardy koral do zabicia z kawałeczka tkanki odrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak wiem za to na zagranicznych forach są zdjęcia odmiany żółtej i różowej. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laris52 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Miałem na myśli taki odcień żółci http://evanandrobin....acro-style.html . Myślę że to może być kwestia oświetlenia... U mnie właśnie się bezproblemowo zadomowił, dokarmiam mrożonym planktonem i czekam na przyrosty. Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez laris52 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 To oświetlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Karmiony rośnie szybko i ładnie się pompuje. Ma wtedy takie grube macki jak te na moim zdjęciu. Nie lubi mocnej cyrkulacji. Potrafi grymasić przez parę dni. Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laris52 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 też macie wrażenie że Dunca stał się ostatnio "modnym" koralem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 U mnie nemo wola dunce od ukwiala. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 http://reefhub.pl/duncanopsammia-axifuga/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 A wiecie co zrobić, żeby się otworzyła? Miałem spadek kh 2 tygodnie temu, od tego czasu jest stabilnie a koral jedynie czasami , najczęściej wieczorem wystawi trochę polipów Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 U mnie było tak samo. Dałam jej trochę czasu i już jest lepiej. Poza tym kiedy trochę się otwierala próbowałam ja dokarmiac i wyraźnie jej to pasowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach