karol86 Zgłoś Napisano 15 Maja 2016 Muszę czegoś spróbować żeby je nakarmić. Będę w sklepie to coś wybiorę Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 19 Maja 2016 Jednak problemów ciąg dalszy... Dwa dni temu i dziś wyciągnąłem z korala takiego gluta Początek brown gelly?? Dodatkowo od dwóch dni zmarniala moja najładniejsza zawodniczka Jeszcze trzy dni temu była 4-5 razy bardziej napompowana...jej stan może nie mieć związku z tą drugą i może poprostu się najadla?? Karmilem dwa dni temu pokarmem hikariego Parametry obecnie to praktycznie zerowe no3 i zerowe po4, zasolenie 1.024, mg 1290 ca 420... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 19 Maja 2016 "glut" wygląda na załatwianie się przez korala. Jakie masz kh? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Jakieś niecałe 10 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Moim zdaniem koral pada... A że coś jest nie tak potwierdza drugą padają euphyllia Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Dobra tylko co nie jest tak skoro wszystko jest ok?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Z tą dużą euphylia wcześniej też miałem lekkie problemy- zaczęłem duuzo więcej karmić i rozrosła się jak szalona...teraz wciąż sporo karmię ale może jednak za mało?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Płukanie w rx dipie pomogło znacznie w przypadku tej pierwszej euphyli więc może teraz przetrwalniki jakiś pasożytów rozmnozyly się i atakują znów?? Myślicie że warto powtórzyć kąpiel i profilaktycznie zamoczyć też większą dziewczynkę?? I czy ten glut to nie brown gelly?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
E mil Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Ten glut to po prostu kupa. Wysłane z mojego Passport przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Czyli już dwie osoby twierdzą że to brazowa kupa a nie brązowa galaretka...czyli wykluczamy kurację pod kątem brown gelly. Co więc teraz?? Kąpać raz jeszcze a później po trzech dniach poprawić?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Maja 2016 przez majestic (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Z innej bajki, jakie masz oświetlenie? Moc, typ i "wiek" żarnika/świetlówek. Jeśli dobrze widzę na jednym ze zdjęć masz plerygyrę także w niezbyt dobrym stanie. W karmieniu nie upatrywałbym problemu. Mam pełno lpsów, w tym 4 euphylię. Karmię jak mi sie przypomni, a napompowane sa jakby miały pęknąć. U korali samożywnych dokarmianie jest dodatkiem, a nie podstawą diety. Dodajesz jakieś witaminy do wody? Coral colors czy w podobnym guście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Hmm co do bubble Coral to co najmniej potroil swój rozmiar od jakiś 7 MC ale faktycznie zawsze zastanawial mnie ten pysk na wierzchu... Generalnie je rośnie pompuje się jak szalony tylko ten pysk. Oświetlenie to chinka LED 120W skręcona praktycznie na minimum z jedynie lekko podbitym niebieskim- akwarium ma 70l więc chyba światło jest ok... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka ...i nie nie dodaje nic poza wodeczka'... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Korale godzinę temu wyglądały tak Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majestic Zgłoś Napisano 21 Maja 2016 Dziś widoczna spora poprawa. Co zrobiłem?? Nic, kompletnie nic... Jeżeli taki stan rzeczy się utrzyma to odpuszcze kąpiel w dip rx'sie który już zamówiłem. Po raz kolejny okazuje się że w tym hobby mniej znaczy lepiej a węgiel najlepiej stosować doustnie') Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 21 Maja 2016 Hmm co do bubble Coral to co najmniej potroil swój rozmiar od jakiś 7 MC ale faktycznie zawsze zastanawial mnie ten pysk na wierzchu... Generalnie je rośnie pompuje się jak szalony tylko ten pysk. Oświetlenie to chinka LED 120W skręcona praktycznie na minimum z jedynie lekko podbitym niebieskim- akwarium ma 70l więc chyba światło jest ok... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka ...i nie nie dodaje nic poza wodeczka'... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Korale godzinę temu wyglądały tak Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie znam się na ledach ale spróbuj podkręcić, euphylie lubią mocne światło. Plerygyry niektóre tak mają, jak się pompuje w porządku itp to znaczy, że taka jej uroda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hery Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2023 Witam Wczoraj kupiłem euphylie z uza ilością życia na niej wirki i sporo innych po 8 krotnym dipowaniu wylądowała w zbiorniku niestety trochę marudzi i na polipach ma dziwne ciapki coś ala cyjano.. - jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2023 Jest trochęwymęczona. Na zdjęciu nie widzę nic niebezpiecznego. Trochę pożytecznych rurówek spirorbis, nic poza tym. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hery Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2023 To że wymęczona to napewno. Tu może lepiej widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hery Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2023 Faktycznie euphylia powoli wraca do życia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2023 I super. Za miesiąc będzie dobrze wyglądać. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach